Zubařské centrum zaměstná neslyšící techniky

ilustrační foto: Gregory Szarkiewicz FreeDigitalPhotos

Stomatologické centrum, které už nyní vzniká v Kladně, otevře své brány mimo jiné i neslyšícím zubním technikům.

Vznikající zubní centrum v bývalých kladenských kasárnách nabídne v budoucnu možnost zajímavého zaměstnání pro lidi z Kladna i okolí. Rozšíří kapacity již prosperujícího Domu zubní péče Kladno, který se v těchto bývalých kasárnách nachází.

„Budujeme zubní laboratoř, ve které budou ve většině pracovat neslyšící zubní technici. Ti studují v Praze, ale pocházejí z celé České republiky a po studiu jen velmi obtížně nacházejí uplatnění,“ vysvětluje lékař Jiří Pekárek s tím, že tito mladí lidé v mnoha případech nemají šanci vystudovanou profesi vykonávat.

„Pro mnohé zaměstnavatele je příliš složité adaptovat se na fakt, že neslyšící zubní technici mají poněkud jiné potřeby,“ dodává.

Nové centrum v Kladně dá neslyšícím zubním technikům možnost zde pracovat a vytvoří jim potřebné podmínky. Samozřejmostí bude například přítomnost tlumočníka do znakové řeči okořeněné o technické a lékařské termíny.

„Zároveň zde vznikne stážistické místo pro studenty už zmiňované školy a do budoucna nabídneme absolventům možnost najít zde zaměstnání. My si naopak budeme moci vybrat jen z těch nejlepších,“ přibližuje Pekárek další plány.

V současnosti se na kladenskou zubní kliniku hlásí několik absolventů speciální školy v Praze na Smíchově. „Velmi se na to těší a my se těšíme na ně. Už nyní totiž víme, že to bude velmi zajímavá spolupráce,“ dodává Jiří Pekárek.

ilustrační foto:  Gregory Szarkiewicz FreeDigitalPhotos

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.