Marksová chce podporovat pečovatelské služby

O financování a koncepci rozvoje pečovatelské služby se hovořilo na celostátní konferenci 21. března v Praze. Zúčastnila se jí také ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

„Role pečovatelů je ve společnosti důležitá. Stávají se prvními pomocníky rodin ve chvílích krizí a stresů, ale také prostředníky mezi rodinou a klienty. MPSV bude nadále usilovat o to, aby docházelo k dalšímu zkvalitňování a rozšiřování pečovatelských služeb, které pomáhají nemocným a postiženým žít důstojným způsobem v přirozeném domácím prostředí,“ uvedla ministryně Marksová.

„Je důležité posílit meziresortní spolupráci, a to především z důvodu dosažení komplexnosti domácí sociální i zdravotní péče tak, aby lidé nemuseli předčasně využívat pobytových sociálních či zdravotních zařízení,“ uvedl Jindřich Kadlec, předseda České asociace pečovatelské služby, která konferenci pořádala. „Musíme nadále maximálně rozvíjet stávající síť pečovatelských služeb a více se věnovat tématu sdílené péče,“dodal.

Konference se zúčastnila též náměstkyně pro sociální a rodinnou politiku Zuzana Jentschke Stöcklová z MPSV a experti na problematiku sociálních služeb. Do diskuse přispěl i spoluautor nového občanského zákoníku František Korbel, hovořilo se i na téma informačních technologií v oblasti terénních sociálních a zdravotních služeb.

tisková zpráva MPSV

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.