Buggyra – radost pro postižené děti

Splnili si velký sen! Kluci z českobudějovického centra Arpida, které se stará o děti se zdravotním postižením, prožili den s Buggyrou.

buggyraV rámci testování se také všichni ostře svezli v závodních speciálech. Rozzářené oči pak jasně potvrdily tvrzení učitelů, že si chlapci z mosteckého autodromu odvážejí zážitek na celý život.

„Chlapci mají záliby a koníčky jako každý kluk, tedy sport, ale hlavně auta. Jsou to velcí milovníci motorismu. Stále mluví o driftování, zatáčení přes ručku a podobných věcech, a tak mě napadlo, že bych jim jeden velký sen mohl zkusit splnit. S vedením Buggyry jsme se naprosto senzačně domluvili. Přístup všech byl fantastický, a tak jsme si udělali nezapomenutelný výlet,“ řekl Michal Grill, který je v centru Arpida učitelem základní školy speciální.
Arpida je centrum v Českých Budějovicích pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením. Nabízí komplexní koordinovanou péči v duchu uceleného systému rehabilitace. Na testování do Mostu přijeli chlapci ze sedmých a osmých tříd s těžkým a středně těžkým postižením. „Kluci se sem těšili od Vánoc, kdy od Buggyry dostali dárkové certifikáty. I když nejsou zvyklí, aby často vyjížděli na takhle dlouhé výlety, při tom, jak se těšili i cesta utekla hrozně rychle,“ podotkl učitel Grill.
Všichni do jednoho pak usedli do závodního speciálu, aby poznali závodní umění pilotů Adama Lacka a Davida Vršeckého. „Svezl jsem se dokonce i já a byl to masakr, velký zážitek. Možná jsem se bál víc než kluci, ale jsem rád, že nikdo nevystoupil zelenej nebo plačící. Všichni byli nadšení. Máme fotky, videa, dostali jsme několik dárků. Tohle bude jednoznačně památka na celý život. Určitě taková návštěva měla smysl,“ dodal učitel Michal Grill.
Návštěva dětí z budějovického centra oživila celé zázemí týmu Buggyra. „Vidět tu opravdovou a neskrývanou radost kluků z Arpidy mě opět přesvědčilo o tom, že má smysl takové akce připravovat. Jejich štěstím zářící oči vyloudily úsměv na tváři nám všem. Je bezvadné, že můžeme tímto způsobem někomu pomoci, a určitě podobný zážitek v budoucnu znovu umožníme i jiným dětem,“ uzavřel manažer týmu Jan Kalivoda.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.