Chci operaci vyhřezlé ploténky. Jak postupovat?

ilustrační foto: Flickr.com

Dotaz: Jak dlouhá je čekací doba a kolik stojí zákrok? Mám vyhřezlou ploténku. Mediální hernie disku L4/5 vel.6mm. Jsem prodavačka a stojím 12hodin na nohou. Bolesti mě trápí již 6 let. Odpovídá ombudsman Fakultní nemocnice v Motole MUDr. Vladimír Říha.

 

Dotaz: Jak dlouhá je čekací doba a kolik stojí zákrok? Mám vyhřezlou ploténku. Bolesti mě trápí již 6 let,nyní od února trpím bolestmi zad. Bolest pokračuje do třísla a do celé nohy. Skoro 6 měsíců kulhám a trpím bolestí.

ODPOVĚĎ:

Obecná odpověď zní: termín operace je určen podle klinického nálezu a podle výsledku vyšetření zobrazovacími metodami. Úhrada poskytnuté péče je pro pojištěné zcela pokryta příslušnou zdravotní pojišťovnou, takže pacient nehradí nic.

Pokud dotyčná paní chce podstoupit léčbu v naší nemocnici, můžeme jí jen doporučit, aby se řádným způsobem s příslušným doporučením a s výsledky provedených vyšetření objednala na ambulanci Neurochirurgické kliniky dětí a dospělých 2. LF UK a FN Motol (viz http://www.fnmotol.cz/kliniky-a-oddeleni/spolecna-pracoviste/oddeleni-neurochirurgie/kontakt/,
http://www.fnmotol.cz/kliniky-a-oddeleni/spolecna-pracoviste/oddeleni-neurochirurgie/ambulance/).

Obecně by měl registrující praktický lékař doporučit správný postup. Pokud paní ví, že má vyhřezlou ploténku, zřejmě již byla někde a někým vyšetřena a měla by svůj zdravotní stav řešit se svým ošetřujícím lékařem.

MUDr. Vladimír Říha
Samostatné oddělení nemocničního ombudsmana a stížností
Fakultní nemocnice v Motole

ilustrační foto: Flickr.com

1 komentář

  1. Dobrý den,mám oboustranný vyhrez plotenek,trpím už 4 roky,lékaři odmitaji operaci.Cvicim Smiskovu metodu s dohledem odborníka,rehabilitace za sebou,lecbu leasrem.Uz ztrácím málem naději na uzdravení.Prosim,můžete mi poradit? Děkuji

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.