Koncert pro Světlušku

ilustrační foto: Flickr.com

Známí hudebníci, nevidomí zpěváci i populární herci v Call Centru, ti všichni se na Pražské křižovatce v sobotu snažili získat další finance pro sbírku Světluška.

Sbírku vypisuje Nadační fond Českého rozhlasu a přes 10 let pomáhá lidem se zrakovým postižením.

Roztleskat a roztančit diváky v Pražské křižovatce se povedlo mimo jiné bubeníkovi Tokhimu. S dětským sborem, kde nechyběli nevidomí zpěváci, nacvičil africkou skladbu.

Stejně jako na ostatních akcích Světlušky i během koncertu pomáhali dobrovolníci. Ti prodávali sbírkové předměty.

Lidé během koncertu poslali přes 53 tisíc DMS zpráv. Společně s Call Centrem tak na sbírku Světluška poputuje skoro milion 800 tisíc korun.

Čtyři krátké filmy podle Radiožurnálu představily na akci čtyři nevidomé sportovce. Měly  upozornit na to, že mezi nevidomými nejsou jen talentovaní hudebníci, ale také sportovci.

Natáčení klipu o nevidomém horolezci Janu Říhovi představovalo náročný úkol i pro herce Ondřeje Vetchého, řekla Linda Vaňková z Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Linda VAŇKOVÁ, Nadační fondu Českého rozhlasu:
Ondřej Vetchý má velký osobní vztah k nevidomým, nesetkal se s nimi poprvé, setkává se s nimi už dlouho a samozřejmě má i velké ´fyzické předpoklady k horolezení a taky má statečnou duši, protože to není jednoduché, poslepu lézt na vysokou skálu a v tom medailonu to bude vidět.

invArena

ilustrační foto: Flickr.com

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.