Akce Rozsviťme Ústí pro děti získala 178 tisíc

Ilse Reijs and Jan-Noud Hutten I Flickr.com

Pomohlo vypouštění lampionů. Peníze organizátoři rozdělili mezi tři nemocné děti.Výtěžek z charitativní akce Rozsviťme Ústí, kterou již po šesté uspořádala společnost Attigente Group, činí celkem 176 577 korun.

Ústí nad Labem – „Částku jsme zaokrouhlili na 178 000 Kč, aby se lépe předávala a minulý týden jsme peníze odevzdali,“ uvedl ředitel společnosti Matěj Prošek.

Rodiče Terezky dostali 39 000 korun, z vybraných peněz byl pro ni hned objednán tablet, který jí pomůže k rozvoji a také si byla vybrat nové naslouchadlo.

Maminka osmileté Elišky dostala šek na 100 000 korun. Vážně postižená holčička potřebuje speciální rehabilitační pomůcky včetně vozíku, speciální otočné autosedačky a bezbariérovou koupelnu.

Sedmnáctiletému Lukášovi společnost zaslala do Hradce Králové také 39 000 korun. Využije je na pořízení počítače a potřebné vybavení pro grafické práce.

Akce Rozsviťme Ústí spočívala v prodeji lampionů, které se původně měly vypouštět na vánočních trzích na Lidickém náměstí 22. prosince, ale silný vítr to neumožnil, proto bylo vypouštění přesunuto na 20. leden. Další peníze posílali lidé na transparentní účet a přidali se i sponzoři. Například společnost Centropol navýšila cílovou částku o 20 000 korun.

„Náklady na nákup lampionů, trička, kasičky, tisk vyšly celkem na 43 642 korun a hradila je čistě Attigente Group a její management“ dodal Prošek.

„Chtěla bych poděkovat za úžasnou akci, děkuji všem zaměstnancům firmy, kteří se snažili, aby vše vyšlo, děkuji Matěji Proškovi, který byl úžasný a vše organizoval,“ napsala Eliška a její rodina na facebooku.

KAREL ROUČ
Ústecký deník

http://www.ustecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.