Knihovna v Přerově ukázala svět nevidomých

ilustrační foto: Photoxpress

Společná akce městské knihovny a přerovských organizací pro zrakově postižené proběhla 20. února v místní části knihovny na Velké Dlážce. Tato knihovna je uzpůsobena pro osoby zdravotně postižené.

Pro zrakově postižené nabízí zvukové knihy, promítání ozvučených filmů, knihovna také vlastní stolní digitální lupu, konají se zde odborné přednášky pro zrakově postižené. Úzce spolupracuje s TyfloCentrem Olomouc o.p.s., regionální pracoviště Přerov a s organizací SONS ČR, oblastní odbočka Přerov.

V pátek proběhla pro přerovskou veřejnost prezentace pomůcek, které používají nevidomí a slabozrací, byl promítnut film o bariérách, které mohou zrakově postižení potkat v Přerově nebo v Olomouci. Návštěvníci se mohli seznámit s výcvikem vodicích psů, mohli zkusit chůzi se slepeckou holí a vyzkoušet další pomůcky, které usnadňují život našim nevidícím spoluobčanům. Den otevřených dveří prezentoval možnosti, které nabízí knihovna i obě neziskové organizace. Tato společná akce bude uskutečňována pravidelně a veřejnost je na ni vždy srdečně zvána.

Dagmar Staňková
Přerovský deník
http://www.prerovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.