Hudba pomáhá: Chinaski podpoří opět děti

ilustrační foto: Jon Sullivan public domain photos

Po sérii úspěšných Vánočních koncertů přichází letos festival Hudba pomáhá se speciálním projektem. Během dubnového koncertu ve vysokomýtském MKlubu vystoupí skupina Chinaski, která již dříve s organizátory spolupracovala.

Společně se tak pokusí získat peníze na financování nákladné léčby handicapované Verunky Gožďálové.

Benefiční koncert, který proběhne 25. dubna, je ovšem svým způsobem netradiční. Kapela Chinaski předloni zahrála v rámci festivalu Hudba pomáhá na podporu postiženého Erika Pecháčka z Pardubic. Tento projekt se jim natolik zalíbil, že se rozhodli sami oslovit pořadatele a uspořádat další společný koncert.

Dítě mimo kraj

„Mám obrovskou radost, že opět můžeme spolupracovat s kapelou Chinaski na podpoře dobré věci. Velmi mě těší, že iniciativa uspořádat benefiční koncert vzešla od samotné kapely. Za to mají Chinaski můj obdiv a na spolupráci se těším,“ uvedl organizátor festivalu Vojtěch Sedláček.

Samotný název dubnového projektu ovšem napovídá, že tento koncert bude opravdu speciální. Pořadatelé se rozhodli poprvé podpořit dítě, které není z Pardubického kraje. „Jmenuji se Veronika Gožďálová, je mi 5 let a od narození mám dětskou mozkovou obrnu – spastickou kvadruparézu, což znamená, že se sama nenajím, nenapiji, neobleču. Mé přání je, abych se co nejvíce uzdravila, naučila se psát, chodit a mluvit,“ píšou jménem Verunky její rodiče. Výtěžek projektu bude věnován na financování ozdravných pobytů v lázních, na které pojišťovna nepřispívá.

Vybrali 200 tisíc

Během osmi let svého působení dokázal projekt Hudba pomáhá podat pomocnou ruku již devíti handicapovaným dětem z Pardubického kraje. Za minulý ročník se podařilo vybrat bezmála dvě sta tisíc korun, které zajistí handicapovaným dvojčatům Petře a Renátě Štanclovým dva roky ve specializovaném stacionáři. Koncert, který proběhne 25. dubna v M¬Klubu ve Vysokém Mýtě, je již teď úplně vyprodaný. Verunce může ale kdokoli přispět také na transparentní účet festivalu: 2900665162/2010.

Pořadatelé doufají, že lidé zůstanou jejich festivalu věrní i nadále a že se jim podaří i letos vybrat dostatek peněz, aby mohli Verunce zajistit kvalitní léčbu.

Svitavský deník
http://svitavsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.