Euroklíčem si lidé odemknou i v Humpolci

Nová služba, která usnadní život osobám se sníženou schopností pohybu a orientace, je od prvního března v provozu také v Humpolci. Jedná se o takzvaný Euroklíč, což je speciálně upravený klíč, který umožňuje otevřít veřejně přístupná zařízení (například toalety), schodišťové plošiny a další podobná zařízení. Ta musí být osazena speciálním zámkovým systémem.

Humpolec – „Výhodou Euroklíče je, že si s ním zdravotně postižení mohou tato zařízení odemknout sami a nemusejí o klíč žádat obsluhu. Abychom neustále vylepšovali prostředí pro naše klienty, je právě tímto systémem již nyní vybaveno i sociální zařízení v přízemí humpoleckého městského úřadu,“ uvedl tajemník úřadu Jiří Fiala. Ti, kteří by měli o Euroklíč zájem, vyplní formulář, jež je dostupný na webu Svazu tělesně postižených v České republice.

Tuto službu nemůže využívat každý, může o ní zažádat jen člověk vlastnící průkaz mimořádných výhod pro zdravotně postižené.

V kraji byl systém nainstalován například také na železniční stanici v Havlíčkově Brodě a Chotěboři, na ubytovně U Hřiště v Koněšíně, v Třebíči v areálu zámku, či na autobusovém nádraží na Komenského náměstí.

Havlíčkobrodský deník
http://havlickobrodsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.