Koloběžkiádou na letišti chtějí podpořit neslyšící obyvatele

Na pořádnou koloběžkovou jízdu se zítra vydají malí i velcí účastníci třetího ročníku Olomoucké koloběžkiády,která se koná na letišti v Olomouci.

Již od rána čeká návštěvníky spousta zábavy, kterou si užijí jak u samotných závodů, tak při štafetové soutěži pro všechny věkové kategorie. Účastníci se mohou zapojit také do vyplňování kvízu o ceny, který připravilo Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Olomouc. Do závodů se mohou zapojit všechny věkové kategorie. Od 10 hodin se na startu vystřídají děti do dvou let na odrážedlech, školáci, dospělí, senioři i profesionálové.

„Cílem koloběžkiády není vyhrát, ale zúčastnit se a zábavnou formou připomenout lidem v Olomouci, že zde žijí desítky neslyšících lidí,“ řekla jedna z organizátorek akce Věra Novotná. Až do cíle dojede poslední závodník, bude pro návštěvníky připraveno občerstvení v Air baru a k dobré zábavě přispěje také Dalibor Křepský a kapela dětského domova v Olomouci.

Pořadatelé projektu, jenž má podpořit Oblastní unii neslyšících Olomouc, mysleli i na příznivce hokeje. Hlavními protagonisty jednotlivých soutěží totiž budou hokejisté HC Olomouc, kteří rádi dají fanouškům i autogram.

Zaregistrovat se do závodu mohou zájemci od 9 hodin, závody odstartují v 10 hodin. Výsledky se vyhlašují ve 13 hodin. Vstupné je 50 korun.

07.05.2015
Olomoucký deník
http://www.olomoucky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.