Deštivé, ale skvělé jubileum SENI Cupu v Havlíčkově Brodě

Ačkoli se minulou středu z těžkých šedivých mraků lily provazce deště, jubilejní desátý ročník fotbalového turnaje postižených SENI Cup 2015 vůbec neohrozily. Ba naopak, atmosféra na fotbalovém hřišti Slovanu Havlíčkův Brod, kde se turnaj tradičně hraje, byla včera snad ještě lepší a hřejivější.

Havlíčkův Brod – Fotbalového klání se zúčastnilo čtrnáct týmů zdravotně postižených z pobytových zařízení sociálních služeb z celé republiky. Přes občas velmi nepříjemný déšť sváděly urputné souboje ve dvou skupinách už od dopoledních hodin, kdy turnaj zahájil slavnostním výkopem starosta Havlíčkova Brodu Mgr. Jan Tecl. Vítězové skupin se po poledni utkali křížem s druhým týmem v semifinále. V prvním zvítězil Zbůch nad Litoměřicemi a ve druhém Černovice podlehly Vejprtům 0 : 4. V dramatickém finále nakonec Zbůch porazil Vejprty v bílém 4 : 2, čímž obhájil loňské vítězství. Hráči ze Zbůchu tak získali nejen zlaté medaile, ale i hlavní cenu: návštěvu studií České televize na Kavčích Horách, kterou věnovala ČT. Třetí skončily Litoměřice a čtvrté Černovice. Turnaje se letos bohužel poprvé nemohl zúčastnit tradiční patron turnaje Antonín Panenka, který však slíbil, že příští rok se v Havlíčkově Brodě určitě opět objeví. Zato druhý patron turnaje, herec a režisér Jakub Kohák se s mnoha hráči opravdu srdečně přivítal jako se starými známými a na jeho autogramiádě bylo nabito. Poprvé letos přijel na SENI Cup zpěvák Martin Maxa, který nejenže zahrál a zazpíval, ale stejně jako Kohák se také ochotně vyfotil s hráči a fanoušky.

Výbornou atmosféru v průběhu celého dne však vytvářeli především nadšení a talentovaní muzikanti Zámecké kapely z Domova Na zámku v Nezamyslicích, a také tanečníci z Lucarino Dance z Domova na Svobodě Čížkovice a členky originální taneční skupiny Bábrlinky.

Jubilejní SENI Cup byl zatěžkávací zkouškou i pro promáčené organizátory z firmy Bella Bohemia, ale nadšení a spontánní radost ze hry všech hráčů se přeneslo úplně na všechny. A samotní hráči jako by déšť nevnímali, tak zapáleně bojovali v každém utkání.

Pro všechny hráče i diváky na hřišti Slovanu byl letošní SENI Cup opravdu silným zážitkem, což potvrdily i zástupkyně ministerstva práce a sociální věcí ČR, které letos převzalo nad turnajem záštitu.

Havlíčkobrodský deník
http://havlickobrodsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.