Tomáš Halík namaluje beránka na pomoc postiženým

ilustrační foto: photoXpress

Získat peníze za pomoci beránka či ovečky. Taková je snaha meziříčského střediska Diakonie ČCE. Finanční prostředky použije na druhou etapu opravy budovy sloužící lidem s mentálním a tělesným postižením.

Valašské Meziříčí – S prosbou, aby namalovali beránka, se pracovníci meziříčské Diakonie obrátili na 250 významných osobností veřejného života. „Ze získaných kreseb uspořádáme v listopadu v Muzejním a galerijním centru ve Valašském Meziříčí benefiční prodejní výstavu. Doplníme ji o výrobky místních umělců a řemeslníků,“ uvedla mluvčí Diakonie ČCE ve Valašském Meziříčí Alena Hellerová.

Jako součást výstavy plánují její organizátoři doprovodný program. „Věříme, že pomůže přiblížit občanům města život lidí s mentálním a zdravotním postižením. Chceme je tak i získat pro myšlenku spolupráce na začlenění těchto lidí do společnosti,“ dodala Alena Hellerová.

Prodejní výstava v Muzejním a galerijním centru ve Valašském Meziříčí vyvrcholí 28. listopadu benefičním koncertem mužského vokálního seskupení SEXTET+ z Nového Jičína spojeným s vydražením nejcennějších děl.

Akci se už svými kresbami rozhodli podpořit například bývalý poradce prezidenta Václava Havla Ladislav Špaček, držitel Templetonovy ceny profesor Tomáš Halík nebo světoznámý módní návrhář Osmany Laffita.

Do benefiční akce se může zapojit také široká veřejnost. „Například tím, že pro prodejní výstavu vytvoří nějaké dílko s tematikou beránka či ovečky. Fantazii se meze nekladou. Nebo také tak, že na výstavu přijde a nějaký předmět si koupí,“ řekla mluvčí.

Přispět na opravu budovy sloužící lidem s mentálním a tělesným postižením lze ale také finančním darem. A to na číslo účtu 3596666359/0800 s variabilním symbolem 48.

Valašský deník
http://valassky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.