Výtah ve škole chtějí mít Rousínovští do září

Bezbariérový přístupdovšech paterbudovymá být od příštího školního roku k dispozici na Základní škole Habrovanská v Rousínově. Město tam totiž nechává instalovat výtah, o což usilovalo několik let.
„S pracemi na výtahu se už začalo. Budeme dělat všechno pro to, aby byly hotové do konce prázdnin, a výtah tak byl připravený k použití už od začátku školního roku. Není však jisté, jestli se to podaří, možná se na něm bude pracovat ještě nějaký týden po začátku září. Ani v tom případě to ale nijak neomezí provoz školy,“ informoval tajemník Rousínova Marián Tlčik.
Výtah bude k dispozici každému se stíženou pohyblivostí: mimo jiné tedy i dvěma žákům na invalidním vozíku, kteří v současné době školu navštěvují. „Vyjde zhruba na dva miliony sedm set šedesát tisíc korun. Z ministerstva školství se na něj městu podařilo získat dotaci ve výši takřka dvou milionů sto tisíc,“ dodal Tlčik.
Vedení města nechává zároveň také zpracovávat projekt na výtah pro budovu detašovaného pracoviště školy v Tyršově ulici, na který taktéž shání dotace.

Vyškovský deník

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.