Krajem projíždí cyklomaraton s handicapovanými účastníky

Opel handy cyklo maraton, unikátní závod smíšených týmů zdravých a handicapovaných cyklistů, dnes bude projíždět krajem. Etapa vede z Mariánských Lázní přes Chomutov, Most a Bílinu do Teplic.

První jezdce lze očekávat už v ranních hodinách, postupně během dne budou na dojíždět další. Dávejte proto pozor na silnicích.
Závod musí 31 týmů, které absolvují trasu dlouhou 2 222 kilometrů, ujet za 111 hodin. Startovaly v úterý 28. července ve 12 hodin na pražském Václavském náměstí a jedou ve dne i v noci napříč Českou i Slovenskou republikou přes 26 kontrolních bodů. Jeden průjezdový bod je i na teplickém náměstí Svobody. „Na náměstí budeme mít informační stánek, účastníci při průjezdu dostanou od nás kontrolní razítko. Vystavena zde budou také naše vozidla,“ řekl Antonín Pokorný, zástupce společnosti Opel, která letošní ročník zaštítila.
Maraton je postaven jako štafeta smíšených týmů. Dvě třetiny cyklistů tvoří lidé bez handicapu. Každý z čtyř a osmičlenných týmů má mezi sebou tělesně handicapovaného vozíčkáře, po dětské mozkové obrně nebo lidi s amputací končetin, zrakově a sluchově postižené. Zastoupeni jsou muži, ženy, junioři, senioři, amatérští sportovci i profesionálové. Severočeský tým Skládačky absolvuje celou trasu na legendárních skládačkách,čímž chtějí dát najevo, že nejde o nejrychlejší čas v cíli, ale o vítězství nad sebou samým. Čistě ženský tým Osmikrásky z Liberecka zase poznáte na silnicích podle růžových dresů a cyklo sukýnek. Členka Osmikrásek, vozíčkářka Petra Hurtová, prodělala těžko uvěřitelných 48 operací, protože trpí lámavostí kostí.
I letošní ročník Opel handy cyklo maratonu můžete s cyklisty prožívat takřka v přímém přenosu 24 hodin denně na webu maratonu www.111hodin.cz.

Vyšlo v: Mostecký deník

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.