Řecké úřady přestěhovaly několik uprchlíků, kteří žili v parku

Řeckým úřadům se podařilo přestěhovat několik uprchlíků, kteří dosud žili v parku Pedion tu Areos v centru Atén. Nové ubytování v hostelu získaly dvě afghánské ženy a jejich sedm malých dětí, uvedl řecký deník Kathimerini.

Místní představitelé se snaží najít přístřeší i pro další desítky zejména syrských a afgánských utečenců. Ti v parku již několik týdnů bydlí ve stanech v naprosto nevyhovujících podmínkách umocněných obrovskou vlnou veder, která Řecko zasáhla. Přednostně byla ze zdravotních důvodů přestěhována skupina devíti žen a dětí včetně měsíc starého novorozence.
Podle informací místní humanitární organizace se v parku nachází celkem 202 osob, z toho 103 dětí. V oblasti od čtvrtka operuje mobilní jednotka lékařů, kteří běžencům poskytují lékařskou pomoc.
Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) nedávno spočítal, že do konce června se do Řecka dostalo po moři na 68.000 běženců, což je oproti loňsku obrovský nárůst. Více než polovina uprchlíků, kteří dorazili k řeckým břehům, pocházelo z válkou zmítané Sýrie.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.