BarierRun podpoří vozíčkáře

vozíčkářka

Pořadatelé Festivalu Letiště a lidé z neziskové organizace Tom Help boří bariéry. Společně připravili projekt BarierRun čili běh, jehož smyslem je podpořit všechny, především vozíčkáře, kteří se potýkají každý den s bariérami.

Hranice – „Trasa běhu povede areálem drahotušského letiště a zúčastnit se jej může kdokoli, nejen účastníci festivalu. Pětikilometrovou trať by měli zvládnout běžci i neběžci,“ uvažuje Tomáš Plesník z organizace Tom Help, která podporuje tělesně postižené. Pořádá například přednášky, besedy nebo poskytuje osobní poradenství. Běžci se budou moci registrovat v průběhu celého festivalu na letišti v Drahouších. Zítra do 22 hodin a v sobotu od 11 hodin. Samotný závod pak odstartuje v sobotu v pravé poledne. Všechny účastníky odmění organizátoři upomínkovým tričkem a balíčkem. Na první tři běžce čekají ceny.

Pokud si účastník běhu koupí dvoudenní vstupenku na festival, zaplatí sto korun, při zakoupení lístku na jeden den mu pořadatelé nabídnou balíček za celkem čtyři sta korun. Ti, kteří na letiště zamíří jen kvůli podpoře dobré věci, vytáhnou z peněženky dvoustovku. Vstupenky na Festival Letiště jsou k dispozici na internetu nebo je prodávají v informačním centru na zámku v Hranicích.

14.08.2015
Olomoucký deník
http://www.olomoucky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.