Benefiční fotbal pomohl dětem s dětskou mozkovou obrnou

V Mrákotíně se o víkendu kopalo za dobrou věc. Nadační fond Šťastná hvězda uspořádal benefiční fotbalový zápas, v němž se utkal místní tým SK Mrákotín s Menšíkovou jedenáctkou. Ta na Vysočinu přijela až z Brna, aby pomohla dětem s mozkovou obrnou.

Mrákotín – „Výtěžek z akce půjde na rehabilitační pobyty terapie Kosmík, která měsíčně stojí až pět tisíc korun a nehradí ji pojišťovna,“ řekla organizátorka akce Alena Skovajsová.

Kromě SK Mrákotín a Menšíkovy jedenáctky se na hřišti předvedly i místní Mrákotínské baletky. Baletní úbory ale nechaly pro tentokrát doma. Nastoupily v šátcích a zástěrách, ze kterých se ale náhle vylouply červené šaty připravené na spartakiádu. Vystoupení s názvem Poupata vystřídala barmanská show Tomáše Hrubého, který pro kolemstojící připravil několik míchaných nápojů. Na závěr přišla travesti show Miss Angeliky. „Celou akci moderoval Martin Málek, který svým vtipným komentářem k fotbalu bavil diváky,“ dodala Skovajsová.

Odpoledne zpestřila také country kapela Brexprex. Děti zase potěšil klaun Čiko, který malým návštěvníkům vytvořil z nafouknutých balonků cokoliv, co si vymyslely. Kromě toho si děti mohly zaskotačit ve skákacím hradě a nechat si namalovat na obličej třeba motýla. Večer si příchozí zase zatančili s kapelou Kalybr.

Nadační fond Šťastná hvězda pomáhá například onkologicky nemocným dětem, dětem s cystickou fibrózou a vozíčkářům. „Měli jsme nemocné dítě, takže jsme si toto všechno prožili. Proto chceme pomoci ostatním. Víme, jak je to těžké,“ dodala Skovajsová.

V Mrákotíně akci uvítali. „Máme tu ubytovnu, do které jezdí postižené děti, například na vozíčku. Běžně tady s námi žijí a obyvatelé jsou na ně zvyklí. Jsme rádi, že můžeme uspořádat takovouto akci, a pomoci tak nemocným,“ řekl starosta Mrákotína Miroslav Požár. Se stejným nadšením přijala pozvání i Menšíkova jedenáctka pod vedením Petra Menšíka, syna herce Vladimíra Menšíka, který má v Mrákotíně chalupu. „Často pořádáme akce na pomoc dětem s nemocí dýchacích cest a rádi jsme pomohli i nyní,“ uvedl Menšík.

Na organizaci se podíleli také místní dobrovolní hasiči, SK Mrákotín, Mikroregion Telčsko a další. Mediálním partnerem akce byl Jihlavský deník.

IVANA HOLZBAUEROVÁ
Jihlavský deník
http://www.jihlavsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.