Běh pro zrakově postižené má po premiéře. Byla úspěšná

Vládlo slunné počasí, když se v Olomouci konal první ročník Běhu pro Nadaci profesora Vejdovského, která již třiadvacet let pomáhá zrakově postiženým lidem.

Patronem projektu se stal zpěvák Jaro Smejkal, jehož image tvoří především nedioptrické brýle s černými obroučkami – takzvané Smejkalovky.

Jejich zakoupením přímo na sobotní akci bylo možné pomoci lidem s těžkým zrakovým postižením. Kdosi je chce pořídit, může tak učinit také prostřednictvím internetových stránek nadace www.inpv.cz. „Je to strašně, strašně zvláštní pocit. Každý by si to měl vyzkoušet, protože je to pak úplně jiný pohled na věc,“ říká zpěvák Jaro Smejkal, který si trať Běhu pro Nadaci prof. Vejdovského zaběhl poslepu. „Člověk má neustále pocit, že do něčeho narazí, nebo někam spadne,“ poznamenal úspěšný účastník soutěže Super Star bezprostředně po doběhnutí do cíle.

Akce se zúčastnili běžci z Olomoucka, ale také například z Kopřivnice, Zlína a Prahy. Absolutní vítězkou běhu na pět a osm kilometrů se stala Olomoučanka Marie Krappmannová. Záštitu nad projektem převzal za Statutární město Olomouc náměstek primátora Aleš Jakubec.

Dagmar Sýkorová
Olomoucký deník
http://www.olomoucky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.