Rádi se sem vracíme

Horský hotel Roxana v Rokytnici nad Jizerou v Krkonoších se stal na deset dní místem dvou rekondičních pobytů tělesně postižených základních organizací SPCCH v ČR, z.s. Nymburka a Poděbrad.

Výbor okresní organizace zajišťuje pobyty všech postižených v těchto místech opakovaně. Ptáte se proč? Hotel je umístěn uprostřed krásné horské přírody a obklopen lesy, takže i ti méně pohybliví pohodlnou procházkou načerpají síly do často hůře dýchatelného prostředí svého bydliště. Když k tomu připočítáme výbornou domácí stravu, pohodlné ubytování, kdy máme celý hotel jen sami pro sebe, krytý vyhřívaný bazén, hřiště pro ranní rozcvičky, prostory pro společenské hry, místo pro pravidelná cvičení a velmi vstřícné jednání majitele i personálu, nelze se divit, že členové si tyto opakované pobyty doslova vynucují.

V letošním roce jsme se do Krkonoš vzhledem k množství akcí které výbor okresní organizace pro své členy připravil, vypravili na deset dní až v začátku měsíce září. A připočteme-li k tomu ještě dvoudenní kurz životosprávy užívali přítomní krásného slunného počasí celých dvanáct dní. A to už je dostačující doba pro regeneraci celého organizmu.

Co zde účastníci všechno absolvovali? Denně ranní rozcvičku venku na zdravém horském vzduchu, dopolední i odpolední cvičení na židlích i karimatkách, edukace, přednášky a besedy s lékařkou, turistiku s holemi, společenské hry, soutěže o ceny, besedu s členem Horské služby panem Radkem Dostálem, varovná slova doplněná videoprojekcí por. Petra Kmínka Dis, mluvčího policie ČR Libereckého kraje a celou řadu dalších aktivit. Když se přítomní po dvanácti dnech vraceli domů přáli si, aby se sem v příštím roce vrátili.

H. Navrátilová
Nymburský deník
http://nymbursky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.