Postižení z chráněného bydlení v Děčíně se dočkali nového vybavení do svých bytů

ilustrační foto: photoXpress

Nové vybavení v podobě skříní, ledniček, pračky, mikrovlnky i stropního osvětlení již ke své spokojenosti využívá jedenáct klientů Centra sociálních služeb v Děčíně, v rámci chráněného bydlení v Přemyslově ulici.

Děčín – Na nákup potřebných věcí přispěla společnost ČEZ Distribuce částkou 75 tisíc korun.

„Díky příspěvku jsme dovybavili domácnosti tím, co bylo nejvíce potřeba. Jsme čerstvě nastěhovaní v nové budově v Přemyslově ulici a lidé se rozkoukávají a učí se v novém prostředí žít. Předtím naši klienti bydleli ve dvou neuzavřených prostorech, teď mají k dispozici tři klasické byty,“ říká vedoucí střediska CSS Roman Horn.

Centru sociálních služeb přispěla ČEZ Distribuce částkou 75 tisíc korun.

„Uvědomujeme si, že kvalitní a pohodlné bydlení je základem pro každého z nás. Pro klienty s mentálním postižením navíc může mít vytvoření nového domova i významné terapeutické účinky. Jsme rádi, že chráněné bydlení nyní tyto možnosti svým klientům nabízí,“ dodává Radim Černý, člen představenstva ČEZ Distribuce.

Centrum sociálních služeb Děčín je největším poskytovatelem sociálních služeb na Děčínsku. Poskytuje pomoc a podporu fyzickým osobám v nepříznivé sociální situaci v oblasti sociální péče, sociální prevence a sociálního poradenství. Mezi poskytované služby patří například domov pro seniory, služby pro osoby se zdravotním postižením, intervenční i pečovatelské služby i chráněné bydlení.

SOŇA HOLINGEROVÁ
Děčínský deník
http://www.decinsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.