Už přes měsíc čekám na nový průkaz. Co mám dělat?

Dotaz:
Mám platnost průkazu do 31. 12. 2015 a beru příspěvek na mobilitu. Průkazku jsem dostala v r.2014 na 1 rok ačkoli mám přiznaný nárok od LPK na 4 roky. Bylo mi řečeno, že je to proto, že se budou průkazy vyměňovat a že si mám určitě dojít na pracovní úřad 2 měsíce před koncem platnosti požádat o výměnu. Tak jsem učinila, blíží se konec roku a dosud mně nikdo nekontaktoval, že se mám dostavit pro novou průkazku. Telefonní čísla na pobočku v Praze 2, Šafaříkova ul.jsou stále obsazená. Jsem invalidní -po operaci míchy-a nemohu sedět hodiny v čekárně jen proto, aby mně pracovnice během několika minut sdělila, že mám znovu přijít, a že neví, kdy to bude hotové. Po výměně průkazky musím žádat MÚ Praha 2 o novou parkovací kartu a o prodloužení platnosti parkovacího stání. To vše do konce roku. Můžete mi poradit, co mám dělat?

Odpověď:
Vyjádření úřednice, že si máte přijít až dva měsíce před koncem platnosti průkazu, bylo bohužel trošku nešťastné, vše už jste mohla mít v klidu vyřízené mnohem dříve. Dá se ale očekávat, že pokud jste si byla zažádat o výměnu někdy na začátku listopadu, měl by Vám každým dnem přijít dopis s výzvou k vyzvednutí nového průkazu. Doba na výrobu průkazu se s množstvím žadatelů ke konci roku jistě bude zvyšovat, ale samotná výroba průkazu by určitě více než měsíc trvat neměla.

Doporučuji Vám, abyste vytrvala ještě tento týden. Samozřejmě se také můžete zkusit dovolat na úřad, nemohou mít neustále obsazeno. Také můžete zkusit na úřad napsat e-mail, mohli by na něj reagovat.

Pokud by se situace během tohoto týdne nevyřešila, bude dobré, když na úřad pošlete někoho, kdo by se tam mohl na Váš průkaz zeptat.
Jak jsem ale už psal, je pravděpodobné, že Vám dopis přijde v nejbližších dnech.

Jiří Marek
invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.