Mám ZTP do roku 2017. Bude muset být můj zdravotní stav znovu posuzován?

Dotaz: Jsem držitelkou průkazu ZTP s vyznačenou dobou platnosti do 18.11.2017. Pobírám i příspěvek na mobilitu. Bude muset být můj zdravotní stav znovu posuzován, když posudkový lékař do protokolu uvedl, že se přiznává průkaz ZTP bez odvolání? Co budu potřebovat pro výměnu mého ZTP průkazu.

Odpověď:

Ne. Váš zdravotní stav znovu posuzován nebude. Bude k tomu docházet pouze v případech, kdy postižený nepobírá příspěvek na mobilitu a není k nalezení rozhodnutí o přiznání průkazu OZP a nebo končíli platnost průkazu a platnost zdravotního posouzení v průběhu roku 2015.

V průběhu prvních tří měsíců roku 2015 Vám přijde od ÚP doporučený dopis, kde budete vyzvána k vyplnění žádosti o výměnu průkazu OZP, která bude od začátku roku k dispozici i v elektronické verzi na portálu MPSV.

Společně s žádostí je potřeba na úřad dodat i jednu průkazovou fotografii.

Při převzetí průkazu budete vyzvána k zaplacení třicetikorunového správního poplatku. Pro vydání průkazu je samozřejmě nutné předložit občanský průkaz či jiný průkaz, který umožňuje ověřit totožnost.

Vydávání nových průkazů začne až prvního dubna roku 2015.

Jiří Marek
invArena

5 komentářů

  1. Dobrý den, mám průkazku ZTP u které mi skončila v září 2014 a protože se bez ní neobejdu, chci zažádat o novou. Nejde náhodou ještě prodloužit? Měla jsem ji vystavenou na 10 let. Děkuji za odpověď.

    Zedníková.

  2. Přidávám se k pánovi, že by sám lékař a nebo úředník, měli mít zájem na odebrání průkazu!!! A nejhorší je, že když se odebere průkaz, tak není povinnost odebrat i znak do AUTA. Tudíž zůstává nadále v držení, komu byl prve vydán. Tady by chtělo opravdu, aby POLICIE dělala kontroly. Vybrané peníze za zneužítí, by mohly jít na NUTNÉJŚÍ výdaje. Ano, lidé mají ZTP+ZTP/P v mnoha případech NEPRÁVEM a ze ZNÁMOSTI!!!!

  3. Zákonodárcům bych za tento paskvil přiznal průkaz debility. Proč by ten kdo obdržel ZTP doživtně měl platit za novou průkazku 30Kč. Protože stát ústy svých debilních zákododárců a úředníků kteří tyto zákony – zmetky připravují mění neférově za zpětnou účinností pravidla hry, kreré přitom sami nastavili .
    Oč jednodušší by bylo zamezit zneužívání ze strany lékaře, který by měl povinnost v případě uzdravení poživatele ZTP tuto skutečnost nahlásit – a na základě tohoto podnětu zahájit správní řízení, není nic jednoduššího. proč vymýšlíte kraviny a ještě za to chcete 30 Kč ? Styďte se.
    Jakékoli zneužívání umožuje lékař svým posudkem, pacient sám toho bez něj nic nezmůže. Proč buzerujete invalidy chozením po úřadech a nebuzerujete úplatné lékaře za falešné posudky? Nebo si někdo myslí že ted lékař v náhlém hnutí svědomí svůj falešný posudek za který vzal úplatek změní? Jste blbí nebo co.

  4. Dobrý den mám syna v 2 stupni a doatavam pecovatelske a příspěvek na mobilitu mohu si pozadat o motorove vozidlo? kdiz ma syn ZTP

  5. Dobrý den mám syna v 2 stupni a doatavam pecovatelske a příspěvek na mobilitu mohu si pozadat o motorove vozidlo?

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.