Dobrovolníci z GE Money Bank pomáhali o Velikonocích dětem i seniorům

GE Money Bank

Pletení pomlázky, malování kraslic nebo výroba svátečních dekorací. To vše zorganizovali členové organizace GE Volunteers, kterou tvoří zaměstnanci GE Money Bank, za poslední měsíc. Dobrovolníci se věnovali dětem z dětských domovů nebo dětské psychiatrie, klientům charitativních organizací, seniorům z hospiců nebo domů s pečovatelskou službou. Do velikonočních aktivit se zapojilo 60 dobrovolníků, kteří odpracovali více než 700 hodin.

„S Velikonoci se pojí mnoho krásných zvyků a tradic, ale bohužel ne všichni je mohou trávit doma s rodinou. I proto jsme letošní Velikonoce strávili opět velmi aktivně. Během čtyř týdnů jsme s šedesáti dobrovolníky zorganizovali 23 akcí po celé republice a vykouzlili úsměvy na stovkách tváří v celém Česku,“ popisuje Zuzana Pokorná z dobrovolnické organizace GE Volunteers.

Dobrovolníci z GE Money Bank strávili čas jak s dětmi z dětské psychiatrie, dětských domovů a speciální základní školy, tak s klienty Charity Ostrava. Dobrovolníci se setkali i se seniory z domovů s pečovatelskou službou a hospiců. Poslední akce proběhla na Velikonoční pondělí v domově se zvláštním režimem Jedlí.

„Naší hlavní činností není pouze finanční a fyzická pomoc, ale velkou část aktivit tvoří psychická podpora, která leckdy spočívá v naprosto běžných věcech, jako je chození na procházky, zpívání, hraní her nebo tvorba nejrůznějších výrobků a dekorací. V tomto duchu se nesly i naše letošní velikonoční akce,“ říká Zuzana Pokorná z organizace GE Volunteers.

Speciální ZŠ Velká Bíteš
Dobrovolníci z GE Volunteers naučili děti ze speciální základní školy ve Velké Bíteši plést pomlázky a také s nimi vyráběli velikonoční ozdoby.

Jaro v Červené Vodě
Výroba velikonoční a jarní výzdoby, procvičování paměti (křížovky, skrývačky, soutěže), pečení a cestování „Letem světem“ probíhalo za pomoci GE Volunteers v Domově důchodců sv. Zdislavy v Červené Vodě.

Hospic u Dobrého Pastýře v Čerčanech
Dobrovolníci připravili velikonoční dekorace a zapojili se do programu denních služeb centra.

Dětská psychiatrie v Thomayerově nemocnici v Praze
Velikonoční ozdoby zkrášlily také oddělení dětské psychiatrie v Thomayerově nemocnici. Dobrovolníci z GE Volunteers pomáhali hospitalizovaným dětem s malováním kraslic, zdobením květináčů a s tvorbou velikonočních zápichů a upletli s nimi pomlázky. GE Money Bank spolupracuje s dětskou psychiatrií již od roku 2011.
O GE Volunteers
Dobrovolnická organizace GE Volunteers je důležitou součástí společenské odpovědnosti GE Money Bank. Každý rok odpracují zaměstnanci banky, jejich rodinní příslušníci a přátelé na projektech zaměřených na podporu znevýhodněných osob a dětí a seniorů a na ochranu životního prostředí tisíce hodin. Počet akcí realizovaných každý rok v jednotlivých regionech už překročil dvě stovky. Na přímou pomoc je navázána i pomoc finanční z grantového Programu podpory potřebných.

Milada Veselá
tisková mluvčí GE Money Bank

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.