Muži, choďte na prohlídky, doporučují sexuologové

Injekce do penisu před každým pohlavním stykem si aplikuje brněnský řidič z povolání Leoš. Prošel totiž radikální operací rakoviny prostaty i hormonální léčbou a osm měsíců po operaci nebyl schopný styku s manželkou.

Navštívil tedy Ambulanci onkologické sexuologie ve Fakultní nemocnici Brno a začal se léčit. „Sex je s injekcemi ještě lepší než zamlada,“ popsal s úsměvem svůj současný pohlavní život pan Leoš. Pomoc si nemůže vynachválit, i když bude muset používat injekce napořád.
Sexuoložka Taťána Šrámková se zabývá léčbou sexuálního života po prodělání onkologického onemocnění. „Čím dříve se začne, tím je vyšší šance na úspěch. Není důvod se s poruchami erekce smiřovat,“ řekla Šrámková.

Rakovina prostaty byla v minulém roce odhalena u zhruba devíti tisíců mužů. Lékaři z Ambulance onkologické sexuologie proto radí, aby se muži nechávali preventivně kontrolovat nebo v případě problémů rychle navštívili ordinaci.

I když se pravidelné prohlídky doporučují mužům od středního věku výš, mladí muži se nesmějí ostýchat v případě jakýchkoliv příznaků navštívit doktora.

U jednatřicetiletého Pavla bylo odhaleno onemocnění před dvěma lety poté, co trpěl vytrvalými průjmy.
„Za hodně vděčím tolerantní partnerce. Poté, co přešla celková únava těla, jsme začali řešit i sexuální život,“ řekl Pavel, kterému na rozdíl od pana Leoše zabraly prášky. Dnes se mu dokonce i obnovila plodnost, kterou při léčbě kompletně zničila chemoterapie.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.