Darovaný MOTOmed pomáhá Hance zmírnit následky postižení

Hana Všetulová z Moravského Krumlova je po autonehodě už třináct let na invalidním vozíčku. Uživatelé mobilní aplikace ČEZ EPP – Pomáhej pohybem pro ni vysportovali příspěvek na léčebný pohybový přístroj MOTOmed, který jí pomůže zmírnit následky těžkého zdravotního postižení.
Hanka, která se po autonehodě může pohybovat jen na vozíčku, studuje střední školu F. D. Roosevelta pro tělesně postižené v Brně a cílevědomě pracuje na tom, aby svůj zdravotní stav zlepšila. Přístroj jí poslouží k procvičování postižených částí organismu a mobilizaci zbytkové síly svalů. Umožní jí pravidelnou rehabilitaci s individuálním nastavením zátěže, díky které posílí svaly rukou i nohou a celkově zlepší svoji kondici.

Vyměnila ho za rotoped

„Dříve Hanka trénovala na rotopedu, ten byl nepraktický. Hanka při cvičení potřebovala pomoc dalších dvou až tří osob. Na MOTOmedu si vystačí sama, není třeba ji překládat z vozíku ani nijak přidržovat,“ uvedla maminka Hanky Jaroslava Všetulová.
Protože je MOTOmed drahý, přispěli Hance na léčebný pohybový přístroj uživatelé aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Do aplikace Hanku přihlásilo město Moravský Krumlov, v němž žije. „Od začátku, kdy jsme se o tomto projektu dozvěděli, bylo jasné, že chceme Hance pomoci. Bylo příjemné spojit síly s naším dobrým sousedem, Jadernou elektrárnou Dukovany,“ doplnil starosta města Tomáš Třetina.
Uživatelé mobilní aplikace vysportovali pro Hanku potřebné body, které poté Nadace ČEZ proměnila v 50tisícový příspěvek. „Zůstat po nehodě na invalidním vozíčku je psychicky nesmírně náročné, zvlášť v mladém věku. Jsem moc ráda, že uživatelé naší aplikace opět ukázali, že jim záleží na druhých, a body na rehabilitační přístroj pro Hanku nasbírali v rekordním čase,“ ocenila úsilí sportovců ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Jak pomáhat

Podpořit vybraný veřejně prospěšný projekt prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem je velmi jednoduché. Stačí si ji nainstalovat do svého telefonu a pomocí vlastního pohybu generovat body, které Nadace ČEZ následně přemění ve finanční příspěvek.
Aplikace zaznamenává hned několik druhů aktivit, jako například běh, chůzi, jízdu na kole nebo tanec. Celkem už s aplikací pomáhá přes čtvrt miliónu lidí.

Právo

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.