Štamgasti zorganizovali sbírku, vynesla třicet tisíc

illustrator foto: g-point / stock.xchng

David dostane speciální notebook a rýsovací soupravu pro zrakově postižené.

Tachov – V nedávno zavedeném novoročním zvyku pokračovali štamgasti tachovské restaurace U Štěpána také letos. Opět rozdávali na náměstí gulášovou polévku (viz Tachovský deník z 2. ledna) za dobrovolný příspěvek. Výtěžek poskytli na dobrou věc.

Peníze, které Tachované na Nový rok vhodili do schránky za polévku, nyní pořadatelé předali. „Zatímco v předchozích letech jsme vybrané peníze předali mateřské škole na pomůcky, letos jsme se rozhodli pomoci nevidomému Davidu Kratochvílovi,“ uvedl za štamgasty Vladimír Pintíř.

Schránku s dobrovolnými příspěvky si přímo v restauraci převzali společně s Davidem, který je žákem Základní školy Zárečná, jeho rodiče. Na místě byla schránka otevřena a peníze spočítány. Při dobročinném rozdávání gulášové polévky se podařilo shromáždit 30 598 korun a pět polských zlotých (které tam místní obyvatelé polského původu podle svého komentáře přímo na místě vhodili pro štěstí).

„Za uspořádání takové akce upřímně děkujeme. Pomůže nám to pořídit Davídkovi speciální notebook s programem pro zrakově postižené a speciální rýsovací soupravu,“ uvedli rodiče obdarovaného chlapce. Dobročinnou akci uspořádala desítka štamgastů – Petr Joselevič, Táňa Regulová, Radek Móži, Jaroslav Nový, Miroslav Veleta, Mertin Joselevič, Ivan Mikita, Petr Sýkorovský, Vladimír Pintíř a Michal Mišoň – za podpory hospodského Štěpána Kuhna.

„Samozřejmě bychom se neobešli bez další podpory, proto děkujeme za ozvučení Marcelu Šmídovi, za materiálové zabezpečení motorkářskému klubu Riders Tachov a Vladislavu Bočanovi, dále Tachovskému dětskému sboru, zpěvákovi Janu Tejkalovi a moderátorovi Davidu Petříkovi, kteří vystoupili bez nároku na honorář,“ uvedl Pintíř s tím, že největší poděkování patří všem, kteří přispěli do schránky.

JIŘÍ KOHOUT
Tachovský deník
http://tachovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.