Do Archy přijede i Schwarzenberg

Ve středu se koná jedenáctý ročník benefičního koncertu, který pořádá skupina The Tap Tap (foto) složená z tělesně postižených z Jedličkova ústavu. Zahrát přijede i španělský Million Dollar Mercedes Band. Řád Božího mlýna převezme kníže Karel Schwarzenberg.

Divadlo Archa se ve středu promění ve fotbalové hřiště. Kapela The Tap Tap, která je složená z tělesně postižených studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu, zde totiž ve fotbalovém stylu pořádá benefiční koncert Party na kolečkách. „Celý večer se ponese v duchu fair play, odvahy a hrdosti,“ popisuje za organizátory Michaela Rýgrová.

Jako dárek zahraje skupina fotbalovým fanouškům skladbu s názvem Hrrr, na ně!, jež bude mít v Arše premiéru. „Chceme nejen podpořit naše sportovce, ale také ukázat, že v Česku je velké množství fanoušků se zdravotním postižením, kteří sice sami sportovat nemohou, ale sportovní dění velmi aktivně sledují a podporují,“ vysvětluje šéf a kapelník The Tap Tap Šimon Ornest.

Svého se dočkají i skalní fanoušci kapely, kteří si opět poslechnou hity jako Řiditel autobusu, Kdybych já byl xindl či písničky z chystané desky Moje volba. Tu skupina začne natáčet již příští měsíc.

Hudebníci udělí Řád Božího mlýna za odvahu a fair play

Stejně jako na Koncertě proti konci světa podpoří i nyní kapelu The Tap Tap v Arše slepý slovenský zpěvák Marian Bango nebo španělský Million Dollar Mercedes Band.

Vrcholem koncertu bude udílení řádu za odvahu a fair play. The Tap Tap letos ocení pět významných českých a zahraničních osobností. „Například za fair play při prezidentské volební kampani dostane Řád Božího mlýna Karel Schwarzenberg. Za příkladnou statečnost bude zase oceněna spisovatelka a překladatelka Natalie Gorbaněvská,“ popisuje Rýgrová.

Středeční koncert v Arše odstartuje ve 20 hodin, vstupenky v cenách 170 a 200 korun jsou ještě v prodeji.

Mladá fronta DNES

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.