Tři osobní přání se splnila Standovi, Blance a Adélce

Třetí ročník festivalu Pozďatínská lávka fest se vedle dobré muziky opět naplnil lidskou solidaritou. Na potřebné pomůcky pro trio mladých lidí s tělesným postižením přispěli uživatelé aplikace EPP – Pomáhej pohybem, účinkující, kteří se zřekli honoráře, a všichni, kteří si zakoupili vstupenku na festival. Dar poskytly i některé firmy, obce a Mikroregion Horácko.

Pozďatín – Malou obec Pozďatín u Třebíče rozezněly v pátek 13. července a následující sobotu po roce opět rockové tóny. Už potřetí se zde konal benefiční festival Pozďatínská lávka fest s přidruženou akcí Pozďatínské rockování, který je návštěvníky vyhledáván nejen pro hudební program, ale i pro rodinnou atmosféru a dobročinnost, se kterou se akce od svého počátku pojí.

VÍC NEŽ 300 TISÍC

Jako zlatý hřeb večera vystoupila legenda české hudební scény Michal Ambrož & Hudba Praha.

V předešlých dvou ročnících se totiž podařilo shromáždit a předat souhrnnou částku převyšující 300 tisíc korun těm, kteří pomoc potřebují.

Letos schválila rada Mikroregionu Horácko tři kandidáty na podporu: Adélu Palátovou z Třebenic, Blanku Chvátalovou z Třebenic a Stanislava Hájka z Rudíkova. Všichni tři mají konkrétní tělesné postižení a jejich sociální zázemí jim neumožňuje se finančně podílet na nákladech na potřebné pomůcky nebo úpravách v místě bydliště pro kvalitnější každodenní život.

„Peníze byly opět složeny z příspěvků organizátora (minimálně 30 korun z každé zakoupené vstupenky), další prostředky věnovali návštěvníci formou dobrovolných příspěvků. Přispěly i některé obce, soukromé firmy a Mikroregion Horácko,“ poznamenal starosta Pozďatína František Dundel.

„Nadace ČEZ pomohla trojici mladých lidí částkou 50 tisíc korun, kterou pohybovými aktivitami dali v aplikaci EPP dohromady její uživatelé. Tímto jim všem děkuji a těší mě, že si pozďtatínský festival drží svou jedinečnou atmosféru naplněnou vůlí pomáhat druhým,“ dodala ředitelka nadace Michaela Ziková.

Darovaná částka pomůže zařídit třeba bezbariérový přístup na zahradu, invalidní WC a další stavební úpravy u Blanky a Standy nebo speciální zdravotnickou pomůcku – komunikátor pro Adélku.

Třebíčský deník
http://www.trebicsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.