Lukostřelba i hod oštěpem. Tělesně postižení lidé zápolili v Hrabyni

Centrum sociálních služeb (CSS) Hrabyně uspořádalo v pátek 28. srpna v pořadí již 19. ročník Sportovních her tělesně postižených.

Akce se zúčastnilo 150 handicapovaných soutěžících z celého Moravskoslezského kraje, kteří se utkali ve třinácti disciplínách.

Šlo například o jízdu a slalom na mechanických a elektrických vozících na okruhu, hod oštěpem, granátem, kriketovým míčkem, diskem, střelbu ze vzduchovky, elektronické šipky, ruské kuželky, minigolf nebo lukostřelbu.

Po hrách nechyběla ani společenská zábava, vystoupily gymnastky ze Základní školy Opava-Komárov, proběhla ukázka výcviku poslušnosti a obrany v podání členů Kynologického klubu Opava-Kylešovice a jejich psích svěřenců, žonglérskou show pak předvedlo Duo Fatale z Hrabyně.

Představil se také Soubor lidových písní a tanců Hlubina z Ostravy se svým folklorním pásmem. Program ukončil ohňostroj.

„Akce byla zaměřena na umožnění srovnání sportovních výkonů – handicapovaných sportovců obyvatelů CSS Hrabyně a dalších zařízení sociálních služeb, kteří tak mohli zúročit svou celoroční přípravu na tuto sportovní událost. Sportovní zápolení v rámci her však bylo také příležitostí se po roce znovu setkat, příjemně vyplnit svůj volný čas, vzájemně se pobavit, a to nejen o možnostech řešení svého handicapu, ale také o veselejších tématech. Medaile, diplomy a věcné ceny získali vítězové v jednotlivých disciplínách, nicméně platí, že opravdovými vítězi byli zúčastnění sportovci,“ uvedla náměstkyně pro zdravotní péči hrabyňského centra Petra Kutálková.

Veronika Bernardová

Novojičínský deník

https://novojicinsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.