Covid 19 zastavil sestup do údolí Doubravky, Novoroční čtyřlístek ale nezhatil

Havlíčkobrodští turisté vítali dlouhá léta nový rok tradičním sestupem do údolí Doubravky. Letos si měli vyšlápnout do kaňonovitého údolí malebné řeky již po osmatřicáté. Bohužel si všichni na společnou akci budeme muset počkat, protože vyšší moc v podobě onemocnění COVID-19, nám naše plány zastavila.

Skalní vyhlídky Čertův stolek, Sokolohrady i samotná řeka Doubravka, tak pro letošní rok nebyly součástí oblíbené organizované turistické akce, kterou pro své turistické kamarády i širokou veřejnost začal organizovat Jaroslav Jonák. Součástí novoročních akcí různých klubů českých turistů je už osmnáct let veřejná sbírka pod názvem Novoroční čtyřlístek. Havlíčkobrodští turisté se ke sbírce, která pomáhá budovat stezky pro vozíčkáře, měli připojit už po desáté

Sestup se sice nekonal, ale sbírka ano. Čtyřlístky jsme prodávali v rámci vybírání členských příspěvků, které samozřejmě s dodržením všech vládních nařízení, proběhlo během prosince. Za 150 kusů prodaných samolepek a kalendáříků jsme na účet sbírky odeslali celkem 4 592 korun.  Všem, kteří přispěli na dobrou věc, moc děkujeme a budeme se těšit na brzké setkání na nějaké z našich vycházek.

LENKA ŽÁKOVÁ Klub českých turistů, odbor Havlíčkův Brod

Havlíčkobrodský deník

https://havlickobrodsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.