Olympionik Petr Fuksa oslavil s dětmi sté výročí školy sportem

Krásné stoleté výročí oslavili ve Speciální základní škole Poděbrady se vzácnými hosty, dárky i paralympiádou. Jeden den na oslavy nestačil a program byl opravdu bohatý. Krásný strom, který darovaly Školky – Montáno, spol. s.r.o. Přerov nad Labem a s výsadbou pomohl pan Vítek Špinka. Jemu a Divadelnímu spolku Hálek Nymburk také děkujeme za druhý dárek, nádhernou pohádku Příběhy včelích medvídků, kterou přijeli dětem zahrát. Znáte nějakou školu, která se může pochlubit návštěvou významného českého reprezentanta v rychlostní kanoistice, olympionika a dvojnásobného vícemistra Evropy i světa? Na paralympiádu přijel kanoista Petr Fuksa.

Výročí 100 let školy bylo příležitostí k ocenění a poděkování třeba za dlouholetou, trpělivou práci s postiženými dětmi. Paní učitelky Jitka Teslíková a Blanka Kvízová pracují na škole přes tři desítky let. Kytičku a malou pozornost si odnesla i bývalá ředitelka školy paní Květa Husová a jedna z prvních vychovatelek paní Marie Říhová. Mezi gratulanty byli i zástupci Města Poděbrady pan Roman Schulz a Miroslav Holas a zástupce KÚ SK pan Tomáš Valášek. „Ocenění patří především všem pedagogům. Je mi ctí, být ředitelkou takhle skvělého týmu lidí, kteří dělají svou práci s láskou. Děkuji za Vaši podporu. Velmi si toho vážíme,“ vzkázala Pavlíně Mladá, ředitelka školy.

Děkujeme dobrovolníkům z Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce i hostům z Město Poděbrady a paní Helena Smrkovská z organizace Klubko s nití pomáhá.

Speciální základní škola Poděbrady

Nymburský deník

https://nymbursky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.