Ministryně Müllerová zveřejnila jméno nové generální ředitelky Úřadu práce

Nejspíše se jí stane Marie Bílková (foto). V současné době pracuje jako ředitelka Odboru Financování kapitol státního rozpočtu na Ministerstvu financí. Müllerová tvrdí, že zatím to podepsané není, ale dohoda prý existuje.

Bílková by na funkci měla nastoupit v květnu, Müllerová by si přála, kdyby to bylo už od prvního. Vše ale bude záležet na tom, jak rychle zvládne Bílková vyřešit své závazky na Ministerstvu financí.

Budoucí generální ředitelka Úřadu práce ČR má s postem zkušenosti. Dříve působila také v čele Správy služeb zaměstnanosti. Ve funkci vystřídá dosavadního ředitele Jiřího Kubešu, který by měl rezignovat do konce dubna.

Jaké budou priority nové generální ředitelky zatím MPSV nesdělilo. Jisté ale je, že práce ji čeká opravdu mnoho.

Během pár měsíců se musí vyřešit problémy s výplatou dávek. Protože současný systém, který stejně nefunguje tak jak by měl, mohou na Úřadech práce používat pouze do konce června, poté musí dojít k nastartování systému nového. Takový příkaz vydal Antimonopolní úřad, který zkoumal výběrové řízení na systém na výplatu dávek.

Dalším nekončícím problémem jsou už téměř všemi proklínané sKarty, o kterých se možná nové generální ředitelce bude brzy i zdát.

Úřadu práce také chybí v rozpočtu až půl miliardy korun, může nakupovat jen nejnutnější věci. Navíc musí v brzké době přijmout až 500 nových pracovníků. Současný počet kvůli nefunkčnímu systému naprosto nestačí. Marie Bílková tedy bude mít práce až nad hlavu. Doufejme, že jí přes hlavu nepřeroste.

Jiří Marek
invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.