Brno výstavy

TV Brno

Toužíte zažít stav beztíže? Láká vás dobrodružství za hranicemi známého světa? Pak byste neměli zmeškat výstavu Space Mission na brněnském výstavišti, ta návštěvníky provede historií pilotovaných kosmických letů až po současné a plánované mise.

Velkolepá expozice vznikla ve spolupráci s americkou NASA a nabízí k vidění stovky originálních exponátů z USA i Ruska, které byly ve vesmíru, uvidíte unikátní sbírku skafandrů a reálné modely vesmírných lodí, raketoplánů i orbitální stanici. Výstavu můžete navštívit denně mezi devátou a devatenáctou hodinou.

Pro rodiny s dětmi je park plný vesmírné inspirace a veselých úkolů; školní výpravy se zde hravou formou naučí nejen o letech do vesmíru. Součástí parku je navíc velké výcvikové středisko astronautů Space Camp plné virtuální reality a leteckých trenažérů.

Výstava SPACE MISSION představuje novou koncepci propojující vzdělávání a zábavu, díky moderním technologiím doslova pohltí a vtáhne návštěvníky do vesmírného dobrodružství. Originální artefakty z NASA jako jsou skafandry, motory raket, kosmické lodě, prototypy lunárních vozidel nebo obrovské průchozí modely raketoplánu a orbitální stanice, jsou doplněny projekcemi i virtuální realitou, která návštěvníky dostane přímo na kosmická plavidla nebo rovnou do vesmíru. Nechybí zvukový průvodce a speciální dětská stezka plná zábavných úkolů pro malé astronauty.

Výstava trvá do 1.9.

Vstupné

Student – 26 / Senior65+ s předložením studentského průkazu/senior65+

250 Kč

ZTP/P + doprovod (2 osoby)

Sleva ZTP/P + doprovod (vstupenka pro dvě osoby za cenu jedné). Účastník uplatňující nárok na slevu se prokáže příslušným průkazem na místě konání akce.

250 Kč

Palác šlechtičen hostí výstavu děl Marcely Hrabovské. Ukazuje pašijový týden na kraslicích se slaměnou aplikací, pašijový týden připomíná poslední dny Ježíše Krista na zemi, jeho ukřižování a zmrtvýchvstání. A právě toto období inspirovalo nositelku titulu mistr tradiční rukodělné výroby Jihomoravského kraje k vytvoření unikátního souboru kraslic se slaměnou aplikací. Výstavu si můžete prohlédnout do 7. dubna. A vstup je zdarma.

mluvčí 1,
——————–
Ne každý to má historické brněnské vodojemy, ale unikátní podzemní chrámy, které se ještě do roku 1997 plnily vodou, dnes plní řady zvědavých návštěvníků. A opravdu je co obdivovat.

Tři technické památky? Vodojemy datované do let 1874, 1894 a 1917, ukrývající se v útrobách žlutého kopce, byly slavnostně otevřeny veřejnosti za účasti zástupců města Brna. Celková investice přesahující 150 000 000 Kč zahrnovala nejen obnovu samotných vodojemů, ale i vytvoření nového parku nad nádržemi. Financování této iniciativy bylo kompletně hrazeno městem, které má v plánu využít tyto objekty i pro další.

mluvčí 11,
——————–
Kromě toho, že si budete moct vodojemy prohlédnout v rámci komentovaných prohlídek nebo individuálních prohlídek, tak tady plánujeme různé koncerty, ať už třeba vážné hudby nebo jiných hudebních žánrů, měli jsme tady na obhlídkách lidi z divadelního prostředí, z hudebního prostředí, tanečníci, audiovizuální umění. Myslím si, že ty kulturní projekty, které se tady budou dít, tak můžou být vlastně ze všech oblastí kultury, jaké si dovedeme představit.

redaktor
——————–
Cisterny v Istanbulu, vodojemy v Kodani, teď i Brno vytvořilo ve střední Evropě něco jedinečného a zájem by měl projekt vzbudit i u turistů ze zahraničí.

mluvčí 11,
——————–
My máme připravené kampaně, které půjdou vlastně už v tomto roce, ale plánujeme i v dalších sezónách do sousedních států a do vybraných i vzdálenějších trhů a budou probíhat jak v rámci online kampaní, ale vzhledem k tomu, že i třeba fotografie a videa z vodojemů jsou takové, jaké jsou a jsou krásné a velmi působivé, tak chceme nakoupit i nějaké plochy třeba na letištích, na nádražích, ve velkých městech, abychom pracovali s tou krásnou vizualitou toho místa, které je velmi, velmi.

redaktor
——————–
Vodojemy byly v provizorní podobě zpřístupněny již v roce 2020, kdy byl přístup po žebříku nahrazen schodištěm. Ve finální fázi architekt projektu myslel i na jejich bezbariérovost.

mluvčí 12,
——————–
Dokázali jsme prosadit pouze bezbariérový vstup do toho nejstaršího a do toho nejnovějšího vodojemu poslední cihelný vodojem, který je trošku mimo půdorys tady těchto dvou nádrží, je přístupný bohužel pouze po schodišti, ale to schodiště je mírné a dá se zvládnout i s pomocí třeba i pro vozíčkáře.

mluvčí 13,
——————–
Bylo to úžasné, přijeli jsme na výlet ze Zlína a fantastický zážitek. Fantasticky. Úplně v některých místech, v některých, na některých místech tam dolů mě úplně tykrysly, nádhera, nádherné, v podstatě jsem nevěděla, co mám čekat a předčila to veškeré moje jako očekávání a to, co jsem si možná myslela, že bych tam mohla vidět.

redaktor
——————–
Na místo, které má podle mnohých světové parametry, se během prvního víkendu prodalo přes 7000 vstupenek. Provozovatel objektu TIC Brno spolu s umělci připravil uvnitř objektu audiovizuální instalaci. A na projekty podobného charakteru se uvnitř těchto vodních chrámů můžete těšit i v budoucnosti.

televize Brno

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.