Brno nabízí byt samoživiteli

TV Brno


Samoživitelé nyní mají šanci získat od města byt. Uvolnila se jedna jednotka v Plynárenské ulici. O nedávno zrekonstruovaný byt se může rodič, který bez partnera nebo partnerky vychovává nezletilé dítě. Hlásit do 8. dubna.

Padesátimetrový byt je dvoupokojový a nájemní smlouva se uzavře na tři roky, v případě splnění všech podmínek je posléze možné požádat ještě dvouleté prodloužení.

Podrobné informace najdou zájemci na webu bydleníBrno cz.

Město Brno nabízí k pronájmu byt pro rodiče samoživitele. Jedná se o byt o velikosti 2+kk v bytovém domě Plynárenská 8 v Zábrdovicích.

Byt pro osamělé rodiče s dětmi (dále jen byt pro samoživitele) je byt v domě v majetku města Brna, který je velikostí vhodný k bydlení samoživitele a příslušníků jeho domácnosti. Samoživitelem se rozumí svobodná, ovdovělá nebo rozvedená osoba, která nežije s druhem a má ve své péči alespoň 1 nezaopatřené dítě mladší 18 let. Samoživitel byl výdělečně činný minimálně 1 rok bez přerušení před podáním žádosti, či byl výdělečně činný minimálně 1 rok bez přerušení před odchodem na mateřskou nebo rodičovskou dovolenou. Je tedy předpoklad, že si bude schopen nejpozději do uplynutí doby nájmu obstarat vlastním přičiněním jiné bydlení pro sebe a příslušníky své domácnosti.

Zájemci se mohou přihlašovat od 8. března 2024 – 8. dubna 2024. Pod tímto odkazem naleznete podrobnější informace.

Město Brno zahájilo další ročník podpory bikesharingu. Lidé se tak budou opět moci dvakrát denně třicetmi minut zdarma projet na sdíleném kole, po jízdě je pak možné kolo odložit na některém z míst k tomu určených. Nově mohou občané navíc zažádat o umístění stojanů prostřednictvím webu Brno inmotion cz/podněty. K bezplatné jízdě je nutné se zaregistrovat u jednoho z poskytovatelů, kterými jsou Rekola.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.