V Krumlově se rodí nový charitativní běh. Sportovci zaplní městský park

Atletka Denisa Helceletová, pediatr Martin Fürst nebo ředitel ICOSu Tomáš Zunt, to jsou, alespoň pro spoustu Krumlováků, známá jména. Všechna jsou podepsaná pod novou sportovní událostí, která se bude už brzy konat v Českém Krumlově, a to v sobotu 18. května. V městském parku se uskuteční první ročník běhu COOP RUN. Poběží se v několika dětských kategoriích a na 5 a 10 km a bude i závod vozíčkářů.

Závod, který zaštítila právě atletka Denisa Helceletová, která závodila za USK Praha a běhala hlavně sprinty na 200 a 400 m a 400m překážky, nabídne běžecké závody pro děti i dospělé. „Nebude chybět ani závod vozíčkářů,“ doplnil krumlovský pediatr Martin Fürst, který připravuje trasu tohoto závodu. „Okruh bude v Městském parku, na příjemném asfaltovém povrchu a na kratší vzdálenost. Bude tedy vhodný pro závodníky všech věkových kategorií i různého stupně postižení. Všechny na tento závod srdečně zvu. Aktivní závodníci si poměří svoje síly a schopnosti s ostatními a diváci si užijí napínavý závod a uvidí, že sport je skutečně pro všechny bez omezení.”

Závod pořádá COOP Jednota Kaplice ve spolupráci s MCU. Výtěžek ze startovného bude věnován na podporu místní neziskové organizace ICOS. Ta v Krumlově a okolních regionech zajišťuje sociální a navazující služby pro seniory, děti i dospělé se zdravotním postižením či lidi v tíživé situaci, kterou nejsou schopni vyřešit bez pomoci druhých.

„Dlouhodobě podporujeme dobročinné aktivity v regionu, od počátku jsme partnery i Krumlovské 11, a tak jsme navrhli uskutečnit i ryze městský běh, který Krumlovskou 11 krásně doplní,“ uvádí Ing. Jan Hoffmann, ředitel COOP Jednoty Kaplice a Tomáš Zunt z ICOSu ho se smíchem doplňuje: „Krumlovská 11 je přeci jen díky listopadovému termínu a studené koupeli v rybníce poměrně specifická. Poptávku po dobročinném běhu i v jiném termínu jsme v ICOSu zaznamenávali, ale na pořádání dalšího běhu jsme již neměli kapacity. Jsme tak moc rádi, že COOP Jednota Kaplice s touto aktivitou přichází.“

„Srdečně zveme velké i malé běžce nejen k účasti na závodu, ale i k návštěvě doprovodného programu pro rodiny s dětmi, který bude probíhat v Městském parku. Přijďte podpořit dobrou věc a užít si den plný sportu a zábavy,“ dodává Květa Škrabalová z ICOSu. Hlásit se můžete na webu cooprun.cz.

Zuzana Gabajová

Českokrumlovský deník

https://ceskokrumlovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.