Patron dětí pomáhá nevidomým  

NOVA – Televizní noviny

Charitativní projekt Patron dětí pomáhá i rodinám, ve kterých jsou nevidomé děti. Jednou z nich jsou Ševčíkovi. Jedenáctiletý Vítek od narození nevidí, a i když se mu jeho dvojče Amálka snaží maximálně pomáhat, není to pro ni často jednoduché. Aktuálně běží sbírka pro desítky nevidomých dětí a jejich sourozence. Pojedou díky ní na speciální pobyt.

Svět je pro něj jiný. Tmavý, plný zvuků, které občas mohou děsit. Jedenáctiletý Vítek sice neví, jak vypadá moře, tráva, ale hlas nejbližších by poznal mezi všemi zvuky na světě.

Šárka Ševčíková, maminka
——————–
Víťa nevidí vůbec. Přišli jsme na to vlastně my v době, kdy děti mají zvedat hlavičku a zajímají se o to, co je okolo nich.

redaktorka
——————–
To, že nevidí, mu ale nebere chuť do života. Vedle hudby miluje i přírodu a speciální pobyty, na které pravidelně spolu s dalšími nevidomými kamarády jezdí.

Milan Ševčík, tatínek
——————–
Děti na těch pobytech zažijí různé aktivity, jako jsou horolezecké stěny, třeba jenom taková drobnost, která přijde každému dítěti úplně běžná, což je návštěva holiče, kadeřníka, kde je to spojené s tím, že si můžu osahat veškerý zařízení.

redaktorka
——————–
A právě na takový pobyt nevidomé děti včetně jejich sourozenců můžou odjet. Potřebují ale naši pomoc. Situace totiž často není jednoduchá ani pro zdravého sourozence. Vedle nových dovedností tak děti můžou společně zažít hezké chvíle.

Amálka , sestra
——————–
Já mám bráchu moc ráda, trávíme spolu moc rádi čas, ať doma, nebo někde na těch setkáních.

redaktorka
——————–
A právě hezké chvíle s rodinou a kamarády jsou pro Vítka nezapomenutelnými zážitky.

Vítek , nevidomý chlapec
——————–
Mám rád třeba párty s kámošema a jsme tam vzhůru třeba až do 12. Jíme brambůrky, pouštíme si na mobilu písničky, říkáme si tam vtipy.

redaktorka
——————–
Pokud i vy chcete dětem zlepšit život, tak více informací o tom, jak na to, se dozvíte na internetových stránkách www.patrondeti.cz.

Kateřina Malatincová, manažerka klíčových patronů, Patron dětí
——————–
Vybíráme v současné době na pobyt nevidomých dětí a jejich sourozenců. Na tom pobytu jde o to, že se právě ty děti nevidomý i jejich sourozenci setkají dohromady s jinými podobnými dětmi z celé České republiky.

redaktorka
——————–
Nezapomenutelné chvíle, třeba i díky vám, stráví 24 nevidomých dětí a jejich sourozenců. Nadace Nova pomáhá se rozhodla dětem darovat prázdniny, a proto každý váš dar zdvojnásobí.

televize Nova.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.