Neplodným párům poradí odborníci v Brně

Páry, které mají potíže s početím, se mohou poradit s odborníky v Brně. V sobotu 15. června jim na výstavišti budou k dispozici lékaři s přednáškami o mužské a ženské neplodnosti, asistované reprodukci nebo například o vlivech výživy před otěhotněním.

Brněnská akce For Fertility párům umožní lepší orientaci v možnostech léčby. „Návštěvníci budou mít šanci dozvědět se informace o příčinách neplodnosti, úhradě pojišťoven, co je třeba zvážit před výběrem kliniky reprodukční medicíny,“ uvedla PR manažerka Markéta Pudilová.

Zatímco dříve se s neplodností potýkaly spíše ženy, v posledních pěti letech se podle odborníků příčina přesouvá také na muže. Informovat se mohou přijít také potenciální dárkyně či příjemkyně vajíček.

„Mimořádným hostem bude profesor Ladislav Pilka, který stál před třiceti lety u zrodu prvního dítěte ze zkumavky v ČR,“ uvedla Pudilová.

Neplodných je v ČR 15 procent párů, lékaři dokážou pomoci až 90 procentům z nich.

V tuzemsku funguje 40 pracovišť reprodukční medicíny. Každý rok provádí zhruba 25.600 léčebných cyklů, při nichž se snaží páry počít potomka.

Ročně se v ČR ze zhruba 100.000 novorozenců narodí 3000 díky metodám asistované reprodukce.

invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.