Dnes v lékárnách poradí s problémy se spánkem

V mnoha lékárnách po celé ČR se lidé díky dnešnímu Světovému dni spánku mohou poradit, jak řešit potíže se spánkem. Chronické problémy má až pětina lidí, někdy v životě je měl dokonce každý člověk.

„Správnou cestou k řešení nespavosti je úprava režimových opatření, nikoli postupný vznik závislosti na lécích na spaní,“ zdůraznil prezident České lékárnické komory Lubomír Chudoba. V lékárnách dnes lidé dostanou vedle rad také kontakt na akreditovaná centra pro léčení poruch spánku.

Spánek je nedílnou součástí života, člověk tráví ve spánku téměř třetinu svého času. Fyziologický spánek je důležitý pro obnovu fyzických i duševních sil, ale třeba i pro paměť, soustředění, učení a myšlení.

Nespavost se projevuje neschopností usnout, přerušovaným spánkem nebo předčasným probouzením. Člověk je ráno unavený, zhoršuje se jeho pracovní výkon, stoupá riziko dopravních nehod.

„Kampaň pořádá Světová asociace spánkové medicíny. Má upozornit na to, že základem zdravého a kvalitního spánku je dodržování spánkové hygieny,“ uvedl Chudoba.

invArena

1 komentář

  1. Spánek je skutečně důležitý pro každého z nás. A vhodná postel a vhodně vybrané postelové doplňky k posteli jsou základem opravdu kvalitního spánku a relaxace.

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.