Tipy na víkend

Dnes v sobotu mohou Dobříšští nakoupit výrobky od lokálních farmářů.  Pomohou tak  i Svépomocné skupině osob pečujících o děti a dospělé s handicapem občanského sdružení pro­ PAS. V kraji jsou i další akce.

Dobříš – Komentované prohlídky parku, při kterých se podíváte i do nepřístupných míst, třeba do pivovarských sklepů, čekají návštěvníky zámku v Dobříši. Prohlídky se konají každou neděli od 11:00, 13:00 nebo 15:00 hodin. Po celý den mohou lidé zhlédnout i sokolnické ukázky Pavla Řehky.

Sedlčany – Rockery čeká opět hudební smršť. V Sedlčanech je pro ně totiž tuto sobotu připravený rockový festival, na kterém vystoupí kapely The Fialky, Volant, Znozectnost, Peshata. Detroit, Simon a Havana Street. Jedenáctý ročník Rockfestu začíná ve 14:30U Zahrádek.

Dobříš – V sobotu nakoupí Dobříšští výrobky od lokálních farmářů.

Díky nákupu čerstvého pečiva pomohou návštěvníci trhu i Svépomocné skupině osob pečujících o děti a dospělé s handicapem občanského sdružení pro­ PAS. Příspěvky do benefice mohou lidé zasílat do 9. října 2013 i na číslo účtu veřejné sbírky 2759999349/0800 nebo vhazovat do pokladniček umístěných na 10 místech po Dobříši. Trh se koná od 8 do 11:30 hodin v západní části Mírového náměstí.
Rožmitál – Již desátý ročník Memoriálu Aloise Jedličky v požárním sportu se koná tento víkend. Akci připravil Sbor dobrovolných hasičů Starý Rožmitál. Začátek závodu je v sobotu ve 13 hodin ve sportovním areálu ve Starém Rožmitálu.
Rožmitál – V Rožmitále čeká nejen na ty nejmenší pohádkové království. „Jde o interaktivní výstavu z říše loutek a pohádek, která právě probíhá v Podbrdském muzeu, přilákala už stovky návštěvníků. Návštěvníci obdivují loutky, kulisy i rekvizity k 12 pohádkám, ale mohou si také vyzkoušet pohádkový kostým, vodit opravdovou loutku, zahrát si divadlo, vyrobit si loutku amnohodalších aktivit,“ láká Marie Kabátníková z muzea. Výstava je otevřena denně mimo pondělí. Více informací na www.podbrdskemuzeum. cz.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.