Hradec dal na mentálně postižené 13 milionů

Hradecká Daneta, jež se stará o zdravotně postižené, dostala od radnice přes 13 milionů korun.

Více než třináct milionů korun do Danety „vrazila“ královéhradecká radnice, což je zároveň největší investice města do sociálních služeb pro tento rok. „Zateplená budova s vyměněnými okny a novou střechou se coby kompletně zmodernizovaný objekt těší na otevření,“ uvedla mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková.

„Daneta bude mít konečně sociální služby pod jednou střechou v Severní ulici, ale chráněné bydlení i nadále zůstane v provozu v Sukových sadech,“ vysvětlil vedoucí sociálního odboru Marek Šimůnek.

„Otevření denního stacionáře v nově zrekonstruovaných prostorách je velkou událostí. Nejen, že se jedná o jednu z nejvýznamnějších investic v sociální oblasti, ale Daneta tím získává velice kvalitní zázemí pro poskytování sociálních služeb pro lidi s různým stupněm mentálního postižení,“ hodnotí náměstkyně primátora pro sociální oblast Anna Maclová.

Uvnitř budovy se nachází prostorná jídelna, která je propojena s vybavenou cvičnou kuchyní. „Důstojné je i prostředí pro dílnu i keramickou pec. Zázemí umožní poskytování různých terapeutických i pohybových aktivit, relaxační místnost zase nabídne podmínky pro individuální výuku práce na počítači i příjemný prostor pro muzikoterapii a odpočinkové aktivity,“ podotkla Vlčková.

Okolí Danety pak nabízí možnost pěstování na zahradě i příjemná zákoutí pro odpočinek, samotná budova má moderní technické zabezpečení a automatické odvětrávání.

Mladá fronta DNES

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.