Staropramen pomohl financovat výcvik asistenčního psa

Společnost Pivovary Staropramen se rozhodla, že pomůže s financováním výcviku asistenčního psa pro klientku o.s. Helppes. Od soboty už pes slouží nové majitelce (foto), která onemocněla roztroušenou sklerózou, pes je tak pro ni velkým pomocníkem.

Sdružení Helppes předalo asistenčního psa Kleu nové majitelce. Jeho výcvik hradila společnost Pivovary Staropramen.
Z rukou generálního ředitele společnosti Pivovary Staropramen Zbyňka Kováře si asistenčního psa, zlatého retrievera Kleu, převzala jeho nová majitelka. Klea se tak po intenzivním mnohaměsíčním výcviku stane součástí domácnosti, kde bude pomáhat majitelce, která onemocněla roztroušenou sklerózou.

Pro společnost Pivovary Staropramen je financování výcviku jednou z forem podpory a spolupráce organizace Helppes, která pomáhá osobám s nejrůznějšími druhy handicapů na jejich cestě k integraci, soběstačnosti a samostatnosti prostřednictvím speciálně vycvičených psů.
Už tři roky společnost Pivovary Staropramen pomáhá organizaci Helppes, jejíž je generálním partnerem. Financování výcviku asistenčního psa tak není jedinou formou spolupráce.

„V rámci pravidelné akce „Dny, kdy pomáháme aneb Community Days“ společně se zaměstnanci Staropramenu postupně rekonstruujeme náš výcvikový areál. Vedle toho nám společnost zdarma poskytuje právní poradenství a její zaměstnanci se podílejí na vzdělávacích a volnočasových aktivitách. V letošním roce jsme od společnosti navíc získali i originální pomůcky pro výcvik psů vyrobené z plastových víček“, říká Zuzana Daušová, ředitelka organizace Helppes.
„Za uplynulé tři roky spolupráce víme, že v pracovnících společnosti Pivovary Staropramen máme silné partnery a přátele, na které se můžeme kdykoli s důvěrou obrátit se žádostí o pomoc v mnoha sférách naší činnosti,“ říká Daušová a dodává: předání asistenčního psa je už jen odměnou nás všech za činnost, kterou vyvíjíme. Všichni totiž víme, že Klea nyní pomůže zlepšit život sedmatřicetileté mamince pětileté holčičky, kterou rozstroušená skleróza upoutala na invalidní vozík.“

Eva Popelková
Tisková zpráva Pivovary Staropramen

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.