Kdo vyhrál turnaj v boccie?

Sportovci na vozíku, jejich doprovod, spousta rozhodčích a dobrovolníků ovládli o víkendu Městskou sportovní halu v Havířově. Konal se totiž havířovský turnaj v paralympijském sportu, v boccie.

„Turnaje se zúčastnilo rekordních pětatřicet závodníků. Poprvé byl mezinárodní díky šesti boccistům z Polska. Tento trend chceme do budoucna dále rozšiřovat. Vždyť jen v silné konkurenci se naši svěřenci mohou zlepšovat. Letos jsme zavedli i několik novinek. Například nové stupně vítězů, časomíry na všech kurtech, doprovodný program nebo masivnější propagaci,“ uvedl za organizační tým předseda Handicap sport clubu Havířov Martin Kučera.

Bojovalo se na šesti kurtech. V sobotu byla utkání ve skupinách. V neděli se hrály zápasy play-off a o další umístění. Nejúspěšnější v hlavní kategorii League byli v pořadí první Marek Schmid, druhý Milan Lučný a třetí Roman Sajdak. Turnaj Open vyhrál Havířovan Vít Váňa. Velmi bohatá byla i druhá stránka sportovního klání. Její účastníky přišly pozdravit známé osobnosti veřejného a sportovního života. Primátor města Havířova Zdeněk Osmanczyk, prezident hokejového klubu

AZ Havířov Jaroslav Mrowiec a mistr Evropy v Helsinkách a pátý na mistrovství světa v Moskvě v běhu na 400 metrů Pavel Maslák „Pozvání jsem rád přijal. Je to moc hezká akce. Poprvé jsem si bocciu také vyzkoušel. Atmosféra je tu úžasná.

Pořádání takových turnajů je dobrý počin,“ řekl nejlepší evropský čtvrtkař Pavel Maslák. Pohoda vládla také mezi rodiči. „Můj syn Libor je pravidelným účastníkem soutěží v boccie. Je to nejen sportovní, ale i příjemné společenské setkání lidí se stejnými zájmy. Už se těšíme na jarní turnaj,“ pochvalovala si Jarmila Delongová.

Ceny nejlepším předávali havířovští hokejisté spolu s primátorem. U zrodu soutěží v boccie stála zakladatelka Help klubu v Havířově Jiřina Nevrlá. „Turnaje pokaždé mají skvělou atmosféru. Splňují moji vždy prosazovanou touhu po integraci, protože s radostí sleduji plnou tělocvičnu handicapovaných a zdravých lidí. Těší mě stále vzrůstající zájem všech, kteří naplňují heslo našeho klubu:

Pomáhat lidem s postižením je normální,“ s uspokojením konstatovala iniciátorka Víkendový řovských turnajů.

JOSEF PINTÉR

Noviny Region Havířovsko

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.