Projekt Pět statečných

Pět statečných – to je název projektu, který umožňuje stáže nevidomých lidí ve významných domácích společnostech.

Akce realizuje Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky. Z dvacítky uchazečů bylo do pilotního projektu vybráno pět. Ti absolvuj praxi v bankovních domech, Českém rozhlasu a také v internetových firmách. A pětidenní stáž končí v jednom z plzeňských bankovních domů i šestatřicetiletý inženýr Jiří Pardubský.

Ing. Jiří PARDUBSKÝ:“Byl jsem přítomen při jednáních s různými klienty. Měli různé potřeby, různé přání, různé dotazy a bankéř se jim snažil vyhovět, takže někdo chtěl založit konto, někdo měl problémy třeba s kontokorentem, někdo se stavebním spořením. Bylo to hodně různorodé a já jsem právě měl možnost být přítomen u těchhle těch jednání, takže jsem viděl, jak i jednotliví bankéři mají každý jiný přístup k tomu klientovi a jak i ti klienti, každý má jiné potřeby. Bylo to hodně kreativní, a to bylo na tom to nejzajímavější.“

Nevidomých je v České republice zhruba dvacet tisíc, z toho 80 procent je nezaměstnaných. Cílem projektu Pět statečných je přispět k jejich vyšší zaměstnanosti.

podle reportáže ČRo zaznamenala invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.