Vrazi handicapovaného muže z Boleslavi už jsou ve vězení

Pětice mužů, kteří loni v únoru v Mladé Boleslavi trýznili a zabili muže na invalidním vozíku, je už ve vězení. Jejich tresty potvrdil koncem minulého roku odvolací soud, ale o verdiktu dosud neinformoval.

MF DNES ho nyní potvrdila mluvčí Krajského soudu v Praze Zuzana Steinerová.

Organizátorem vraždy byl dokonce vnuk oběti, který si odsedí devatenáct let ve věznici s ostrahou. Dalším dvěma mužům, kteří se na vraždě přímo podíleli, soud uložil osmnáct let a osm a půl roku vězení. Mírnější trest dostal mladík, jenž v době spáchání trestného činu nebyl plnoletý. Odpyká si jej ve věznici pro mladistvé.

Nejnižší tresty, čtyři a pět let vězení, soud vyměřil zbývajícím dvěma mladíkům, kteří vrahům pomáhali. Mladíkům bylo od sedmnácti do dvaadvaceti let. Muže zabili, protože se chtěli dostat k jeho penězům. Jeho mrtvé tělo převezli do Rychnova u Jablonce nad Nisou a zakopali na louce. „Jednalo se o brutální a naprosto nelidské trýznění člověka upoutaného na invalidní vozík,“ uvedl při odůvodnění rozsudku předseda trestního senátu Stanislav Černecký.

Za posledních šest let bylo ve středních Čechách za vraždu odsouzeno šest mladistvých. MF DNES vybrala pět dalších případů, které se staly ve Středočeském kraji za posledních dvacet let. Zjistila, že většina z těchto vrahů si už odpykala trest a nyní je na svobodě. » Více na str. D2

Mladá fronta DNES

http://zpravy.idnes.cz/ mfdnes.asp

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.