Vozíčkáři viděli Spartu a setkali se s hokejisty

Zápasu HC Verva Litvínov s pražskou Spartou přihlíželo na pozvání klubu šest vozíčkářů – „Parenťáků“. Chlapci se svalovou dystrofií se druhý den také setkali s extraligovými hokejisty na ledě po jejich dopoledním tréninku.
„Moc jsme si to užili a děkujeme za skvělé zážitky,“ vzkazovali chlapci a jejich rodiče na litvínovský zimní stadion. „Hokej se přeléval ze strany na stranu a nakonec Verva v nádherném zápase zvítězila 6:3,“ byl spokojený Adam z Rohovládové Bělé u Pardubic, který je jinak velkým fanouškem klubu z východních Čech. V neděli měl tedy asi radost, ale v pátek fandil žlutočerným.

Premiéru na Zimním stadionu Ivana Hlinky si odbyl Jára z Křetihořeu Kolína. Při extraligovém utkání byl poprvé a druhý den přímo na ledě také. „Všechno se mi moc líbilo, při tréninku jsem dokonce dal gól,“ pochlubil se.

Na stadiónu se kluci podívali do Síně slávy, prostorů pro obchodní partnery klubu i novináře. Povedlo se jim i vyfotografovat se s Vladimírem Růžičkou.

„Všichni si pěkný zápas maximálně užili, včetně závěrečné bitky Jirky Šlégra,“ řekl Jozef Suchý, předseda neziskové organizace Parent Project, který pracuje v úseku investic Unipetrolu Services.

Druhý den se „Parenťáci“ zúčastnili dopoledního tréninku extraligového A týmu. Po společném focení proběhly i soutěže.

Kluci s elektrickým vozíkem táhli hokejisty, naopak někteří hráči dělali motor chlapcům na mechanických vozících. Došlo i na fotbal na ledě s velkým rehabilitačním míčem a na samostatné nájezdy. Nejmenší kluky vozili hokejisté na bobech po ledě. Nakonec měli kluci uvázané hokejky na vozících, trénovali vedení puku a snažili se dát gól brankáři. „Musíme smeknout před litvínovskými hráči, kteří se ochotně věnovali klukům až do chvíle, kdy jim začala být zima.

Velkou zásluhu měli na celé akci místopředseda představenstva HC Verva Litvínov Jiří Šlégr, předsedkyně dozorčí rady Lenka Kroupová a generální manažer Robert Kysela,“ děkoval Jozef Suchý.

Akci pro neziskovou organizaci Parent Project zajistilo vedení HC Verva Litvínov.

http://mostecky.denik.cz

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.