Osudem zkoušený muž bez rodiny a peněz

V svízelné životní situaci se již několik let nachází šestapadesátiletý invalidní důchodce Petr ze Dvora Králové nad Labem.

Jeho strastiplný příběh Deníku popsala Iva Rejlová z dvorské Farní charity. „Petr žije již několik let sám bez rodinného zázemí, které je ve svízelných životních situacích tolik důležité a dává člověku víru v lepší budoucnost,“ začala vyprávění o osudech Petra Iva Rejlová. Navíc muž opakovaně pobýval v psychiatrické léčebně. Aby toho nebylo málo, tak se jeho už tak dost osudem zkoušený život dostal do dluhové spirály. „Nachází se ve složité ekonomické situaci, kdy mu sice bylo povoleno oddlužení, ale po dobu dalších pěti let musí věřitelům splácet nemalou částku,“ řekla Iva Rejlová s dodatkem, že dluh muži přitom z velké části vznikl jako ručiteli, který musí splácet závazek za původního dlužníka.

A tak v životě Petra posléze vyvstal další problém, který by sám nemohl vyřešit a kvůli kterému mu reálně hrozilo, že se svými problémy se bude moci svěřit maximálně tak lidem na ulici coby bezdomovec. „Vzhledem k tomu, že pobírá invalidní důchod, který však z větší části putuje na úhradu dluhů, nemá již možnost čerpat státní sociální podporu,“ sdělila Deníku pracovnice dvorské charity a s pohnutým hlasem se vyjádřila i k osobě Petra, kterou mohla za poslední dobu poznat.

„Osobně je to dobrý člověk, který žije kvůli nemoci i finanční situaci na pokraji bídy. Je v začarovaném kruhu, tíživá sociální situace mu zhoršuje jeho psychický stav. Je upřímně vděčný za jakoukoliv formu pomoci,“ uvedla Iva Rejlová a dodala, že muži teď částečně pomáhají peníze z poslední Tříkrálové sbírky a i pro něj, jako i pro spoustu jiných, budou sloužit prostředky ze sbírky nadcházející.

Aby mu život ještě více ulehčili, tak pracovníci Farní charity muže doprovázejí na úřadech. Petr obdržel i jednorázovou finanční pomoc po návratu z léčebny na úhradu nezbytných nákladů spojených s pobytem tam.

http://krkonossky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.