Mohu si požádat o příspěvek na auto, když má syn ZTP?

ilustrační foto: Nathan Eal Photography / Flickr.com

Dotaz:  Mám syna v 2. stupni a dostávám pečovatelský příspěvek a příspěvek na mobilitu. Mohu si požádat o motorové vozidlo, když má syn ZTP?

ilustrační foto: Nathan Eal Photography / Flickr.com

Odpověď:
Požádat si samozřejmě můžete. Bohužel Vám nemohu říci, zda Vám bude příspěvek schválen, protože neuvádíte žádné synovo postižení. Skutečnost, že má příspěvek na péči 2. stupně, průkaz ZTP a příspěvek na mobilitu ještě neznamená, že by mohl mít automaticky nárok na příspěvek na automobil.

O příspěvek na motorové vozidlo si můžete požádat prostřednictvím své pobočky Úřadu práce. V průběhu řízení bude Lékařská posudková služba ČSSZ posuzovat zdravotní stav Vašeho syna. Bude k tomu potřebovat zdravotní dokumentaci od ošetřujícího lékaře.

Pro úplnost uvádím, kdo má v současné době na příspěvek nárok. Pokud chcete poradit přesněji, doplňte prosím jak je Váš syn postižený.

“Nárok na příspěvek na zvláštní pomůcku poskytovaný na pořízení motorového vozidla má osoba, která má těžkou vadu nosného nebo pohybového ústrojí anebo těžkou nebo hlubokou mentální retardaci charakteru dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu, a její zdravotní stav nevylučuje přiznání tohoto příspěvku.”

Jiří Marek
invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.