Domov pro seniory v Benešově koupí 36 nových polohovacích lůžek

Domov pro seniory v Benešově pořídí pro své klienty 36 nových elektrických polohovacích lůžek za 1,2 milionu korun. Nákup schválili středočeští radní, sdělila dnes mluvčí hejtmanství Nicole Mertinová.

Zlepší se tak komfort pro seniory, kteří vyžadují větší péči, a zároveň se usnadní práce personálu. Lůžka budou pojízdná, výškově nastavitelná, s polohováním trupu a nohou a do žádané polohy nastavitelná pomocí dálkového ovladače.

„V Domově seniorů Benešov se postupně zvyšuje počet klientů s vyšší potřebou péče. Hodně jich je zcela upoutáno na lůžko. Dosavadní lůžka tu mají polohovatelná pouze mechanicky, proto je nutné vybavit domov alespoň částečně lůžky elektrickými,“ uvedla krajská radní pro sociální věci Emilie Třísková (ČSSD).
Domov seniorů Benešov vznikl v roce 1999 a od roku 2003 je jeho zřizovatelem Středočeský kraj. Má kapacitu 100 míst. Mechanická lůžka, která nahradí elektrická, chce benešovský domov nabídnout k užívání v ostatních středočeských zařízeních sociální péče.
Středočeský kraj na svém území zřizuje 61 příspěvkových organizací, které převážně poskytují pobytové sociální služby. Jde zejména o domovy pro seniory, jichž jsou čtyři desítky.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.