V Radkově Lhotě byl otevřen nový domov pro seniory s Alzheimerem

Nový domov pro seniory, kteří trpí Alzheimerovou chorobou, byl dnes otevřen v Radkově Lhotě na Přerovsku.

Stavba pavilonu s kapacitou 79 míst trvala bezmála dva roky a Olomoucký kraj do tohoto projektu investoval 156 milionů korun.
„Rozhodnutí o výstavbě pavilonu v Radkově Lhotě vycházelo z dlouholetých zkušeností domova s poskytováním této náročné sociální služby. Hlavním důvodem výstavby byl především vzrůstající počet žádostí o umístění osob trpících demencí a zvláště Alzheimerovou chorobou,“ řekla novinářům náměstkyně hejtmana pro sociální oblast Yvona Kubjátová (ČSSD).
Čtyřpodlažní budova s obytným podkrovím pro dlouhodobé ubytování seniorů byla postavena v sousedství stávajícího objektu. V novém pavilonu je k dispozici 47 pokojů, z toho 15 jednolůžkových s balkonem a 32 dvoulůžkových. Všechny pokoje mají samostatné sociální zařízení se sprchovým koutem. V nové budově je také ordinace lékaře, rehabilitace, pedikúra, kadeřnictví, bufet a kuchyně s jídelnou, která bude využívána i jako společenský sál.
Provoz nového domova a péči o klienty bude mít na starost téměř pět desítek pracovníků. Pro návštěvníky, kteří v zařízení budou chtít strávit se svými blízkými více času, jsou k dispozici podkrovní hostinské pokoje. Specializovaný domov pro seniory trpící Alzheimerovou chorobou v Radkově Lhotě je druhý v kraji. Podobné zařízení pro 45 klientů funguje v Jedlí na Šumpersku.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.