Hyenismus: Postiženému nejdříve nabídl pomoc, pak ho okradl

Jako lidská hyena se zachoval pětadvacetiletý muž z Litvínova. Minulý týden ve čtvrtek nabídl v Mostě na ulici pomoc jednapadesátiletému muži, který špatně vidí. Poté ho bez skrupulí okradl. Policisté ho záhy vypátrali a lup zajistili.

Most – Okradený muž, jenž má potíže se zrakem, podle policie ve městě zřejmě zabloudil. „Oslovil ho cizí muž a ptal se, kam má namířeno. Poškozený chtěl na tramvaj k obchodnímu domu Prior a požádal o doprovod. Oslovený s ním šel na zastávku rychlodráhy a poté spolu vystoupili u zimního stadionu,“ uvedla mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Společně poté zašli k nedaleké čerpací stanici, kde si chtěl doprovázející koupit cigarety. Dvojice se pak posadila na blízkou lavičkou, kde si oba zapálili. Okradenému už začala být přítomnost druhého muže podezřelá, proto na rovinu vyslovil obavy, zda nebude okraden. Mladík mu je pochopitelně vyvrátil.

Netrvalo ale dlouho a postižený, jenž s postupným stmíváním již téměř neviděl, ucítil, že mu muž sahá do náprsní kapsy, kde měl peněženku. „Neznámý to dobře věděl, protože v prodejně hendikepovaný muž platil za cigarety. Poté lapka z místa utekl,“ pokračovala Ludmila Světláková.

Později okradený zjistil, že mu v pouzdře u opasku chybí i mobilní telefon. Začal proto volat o pomoc. Dalšího člověka, který k němu přispěchal s otázkou, co se mu stalo, požádal o přivolání policie. Hlídky začaly pátrat po okolí.

K dopadení zloděje jim pomohl kamerový záznam z prodejny. „Po třiadvacáté hodině se policisté všimli muže, který odpovídal popisu podezřelého. Ten se po oslovení dal okamžitě na útěk, poblíž sportovní haly byl však zadržen. V kapse měl finanční hotovost, část už stihl utratit. Mobilní telefon policii také vydal,“ doplnila mluvčí Světláková s tím, že policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Mostecký deník
http://www.mostecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.